Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Liptovom sa prehnala búrka: Tieto cesty sú neprejazdné, zaplavená aj časť diaľnice D1

Zaplavené ulice v Ružomberku Zobraziť galériu (10)
Zaplavené ulice v Ružomberku (Zdroj: TASR/Miroslava Siváková )

BRATISLAVA - Viaceré cesty v Žilinskom kraji sú pre búrky a intenzívny dážď zaplavené alebo neprejazdné. Informovalo o tom Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. Nepriaznivé počasie by však už mohlo na našom území upokojiť, Slovenský hydrometeorologický ústav nateraz zrušil všetky svoje výstrahy.

V Maďarsku počas búrky spadol strom na auto: Štvorica pasažierov nemala šancu prežiť

Na diaľnici D1 od Liptovského Mikuláša v smere na Poprad je na viacerých úsekoch zaplavený pravý jazdný smer. Voda sa nachádza aj na krajnici v opačnom smere Poprad - Liptovský Mikuláš.

Pre búrku je neprejazdná aj cesta 1/59 za obcou Dlhá nad Oravou v smere na Tvrdošín. Podľa operačného strediska je vozovka zanesená bahnom.

Na horskom priechode Čertovica pre búrku spadol strom na vozovku. "Hasiči ho idú odstrániť, zatiaľ je cesta neprejazdná," informovali z operačného strediska polície. V okrese Čadca platia obmedzenia formou zníženej rýchlosti.

Masaker po búrke v Slovinsku: Z týchto VIDEÍ mrazí, obrovské krúpy zanechali spúšť

Popoludňajšia búrka

Viaceré oblasti Liptova zasiahla v sobotu krátko popoludní búrka a následné intenzívne dažďové prehánky. Vodu, ktorá zaplavila niektoré komunikácie, odstraňovali hasiči. "Máme hlásené dva výjazdy príslušníkov v Liptovskom Mikuláši. Na jednej z ulíc voda upchala priepust," uviedol žilinský krajský riaditeľ Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Jaroslav Kapusniak. Dodal, že v obci Vyšná Boca z dôvodu nepriaznivého počasia spadol strom na miestnu komunikáciu.

Liptovom sa prehnala búrka:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TASR/Miroslava Siváková )

V Ružomberku sa búrka začala okolo 14. hodiny. Voda zaplavila niektoré cesty, no tie sú v súčasnosti plne prejazdné a situácia je stabilizovaná. Dažďové prehánky ustali.

Liptovom sa prehnala búrka:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: TASR/Miroslava Siváková )

 

Viac o téme: PočasieDážďBúrkySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu