Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Výstraha pre východ Slovenska: FOTO V niektorých miestach spadne až 35 milimetrov zrážok

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Na krajnom východe Slovenska môže v stredu (16.5.) spadnúť 25 až 35 milimetrov zrážok. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu 1. stupňa, ktorá potrvá od 9. do 21. h.

Výstraha platí pre okresy Bardejov, Svidník, Stropkov, Medzilaborce, Vranov nad Topľou, Humenné, Snina, Sobrance, Michalovce a Trebišov. SHMÚ na sociálnej sieti informuje, že cez územie Slovenska postupuje od utorka rána ďalej na sever pásmo trvalých zrážok.

"Postupne zaprší na celom území, no nepôjde o celodenný dážď. V priebehu popoludnia budú trvalé zrážky od juhu ustávať, no prehánky, výnimočne i búrky, sa ešte vyskytnú," spresnili meteorológovia. Ďalšie pásmo trvalých a miestami aj výdatných zrážok očakávajú v stredu najmä vo východnej polovici Slovenska. Prehánky sa však môžu vyskytovať aj na ostatnom území.

Výstraha pre východ Slovenska:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: shmu.sk)

Na Slovensku za 12 hodín spadlo od dvoch do 15 mm zrážok

Na väčšine Slovenska v utorok po dlhom čase trvalo pršalo. Do 19. h spadlo za 12 hodín v západnej polovici územia zväčša šesť až 15 milimetrov (mm) zrážok. Vo východnej polovici územia boli úhrny výrazne nižšie, zväčša od dvoch do deviatich mm. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

Zaujímavosťou utorka bolo podľa meteorológov aj to, že najvyššia denná teplota dosiahla zväčša 12 až 20 stupňov Celzia, čo je oproti poslednému víkendu ochladenie približne o 10 stupňov Celzia. "Dnešná maximálna teplota vzduchu bola na väčšine územia približne o tri až sedem stupňov nižšia, než by v danom dátume podľa normálu mala byť," uviedol SHMÚ.

Viac o téme: PočasiePrehánky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu