Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Slováci, pripravte sa! Čaká nás chladný začiatok týždňa, hrozí prízemný mráz i búrky

Ilusračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilusračné foto (Zdroj: TASR/Patrick Pleul/dpa via AP)

BRATISLAVA - Na strednom a východnom Slovensku sa môže v noci na pondelok vyskytnúť prízemný mráz. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal od polnoci do pondelka od siedmej rána výstrahu 1. stupňa. Vyzerá to tak, že horúčavy vystrieda mierne ochladenie.

Výstraha platí pre okresy Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Brezno, Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Sabinov, Levoča, Spišská Nová Ves, Gelnica a Rožňava. Meteorológovia tu vo výške päť centimetrov nad povrchom očakávajú dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu od nula po mínus tri stupne Celzia. Takýto prízemný mráz predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny.

PONDELOK

V pondelok bude od severovýchodu nad našu oblasť zasahovať okraj slabnúcej tlakovej výše. Cez deň bude polooblačno až oblačno, ojedinele prehánky a búrky. Zrána bude na niektorých miestach hmla alebo nízka oblačnosť.

Slováci, pripravte sa! Čaká
Zobraziť galériu (3)

Očakáva sa ochladenie a v noci miestami prízemné mrazy. Najvyššia denná teplota bude 19 až 23 stupňov. V noci môže teplota klesnúť miestami na 3 stupne. Bude bezvetrie alebo slabý, na východe severný a neskôr na juhu západného a stredného Slovenska východný vietor do 20 km/h. 

UTOROK

V utorok bude takisto oblačno až zamračené, ojedinele polooblačno. V noci miestami, cez deň na väčšine územia, dážď alebo prehánky, ojedinele aj búrky. Na hrebeňoch Tatier sneženie. Najvyššia denná teplota 15 až 20 stupňov. Prevažne slabý vietor.

Slováci, pripravte sa! Čaká
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Štefan Puškáš)

STREDA

V stredu bude podobné počasie. Oblačno až zamračené a na väčšine územia dážď alebo prehánky. Cez deň sa teplota vyšplhá na 13 až 19 stupňov.

Viac o téme: PočasieMrazyVýstrahaMeteorológovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu