Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Letné počasie ako vyšité, PREDPOVEĎ aj s výstrahou: Teplo, búrky, ale aj ranný mráz

Ilustračné foto Zobraziť galériu (7)
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BRATISLAVA - Hoci je iba jar, májový týždeň prinesie všetko, na čo sme zvyknutý v lete - teplo či prehánky a búrky. Pozor si treba dať ale aj na pondelkový prízemný mráz.

Poľnohospodári a záhradkári by mali rátať s možnosťou prízemných mrazov, ktoré udrú v strednej časti Slovenska v pondelok (7.5) nadránom. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahu prvého, najnižšieho stupňa.

Výstraha platí pre niektoré okresy Žilinského, Banskobystrického, Košického a Prešovského kraja. V pondelok tu môže do 6.00 h ráno ojedinele poklesnúť teplota päť centimetrov nad povrchom zeme až na mínus tri stupne Celzia. Takýto prízemný mráz predstavuje podľa SHMÚ potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny.

Výstraha pred prízemnými mrazmi
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: shmu.sk)

PONDELOK

Nový týždeň nás privíta slnečným počasím, zrána pozor na ojedinelé hmly. Najvyššia denná teplota bude 21 až 26 stupňov, na severe okolo 19 stupňov. Pozor ale na severovýchodný vietor o rýchlosti 5 až 10 m/s (20 až 35 km/h), ktorý na východe môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 15 m/s (55 km/h).

Predpoveď na pondelok
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk)

UTOROK

Sviatočný deň bude polooblačný až oblačný. V noci pozor na búrky, cez deň očakávajme na viacerých miestach prehánky a dážď, prípadne aj intenzívne búrky. Najvyššia denná teplota bude 20 až 25 stupňov, na severe môže klesnúť na 15 stupňov. Vietor môže v nárazoch dosiahnuť ojedinele okolo 13 m/s (45 km/h), pri búrkach prechodne zosilnie.

Predpoveď na utorok
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk)

STREDA

Streda prinesie podobné polooblačné až oblačné počasie. Slovensko potrápia miestami prehánky a búrky. Najvyššia denná teplota bude 23 až 28 stupňov, na sever to bude okolo 21 stupňov. Čakať môžeme prevažne východný vietor o rýchlosti 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

Predpoveď na stredu
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk)

ŠTVRTOK

Aj štvrtok prinesie polooblačné a oblačné, premenlivé počasie. V noci aj ojedinele, cez deň miestami prehánky alebo búrky. Tie môžu byť na niektorých miestach intenzívne. Najvyššia denná teplota bude 22 až 28 stupňov.

Predpoveď na štvrtok
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk)

PIATOK

Záver pracovného týždňa bude jasný až polojasný, avšak v priebehu dňa očakávajme postupne veľkú oblačnosť a na viacerých miestach prehánky a búrky. Najvyššia denná teplota bude 20 až 26 stupňov.

Predpoveď na piatok
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk)

Viac o téme: PočasieSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu