Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Čaká nás počasie ako v lete: POZOR, teploty na Slovensku budú cez týždeň atakovať 30 stupňov

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - V pondelok k nám bude podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) prúdiť od juhu veľmi teplý vzduch, čo sa odrazí aj na charaktere počasia. Predpokladá sa, že najvyššie denné teploty sa počas celého týždňa vyšplhajú na 27 až 29 stupňov Celzia. Okrem horúčav sa však treba pripraviť aj na dážď, prehánky a búrky.

VEĽKÉ VAROVANIE! Slovensko zasype ďalší piesok zo Sahary: Vieme, kedy a kde ho bude najviac

V pondelok má byť malá, prechodne zväčšená oblačnosť a miestami prehánky, ojedinele aj búrky. Pripravte sa na poriadne teplo. Najvyššia denná teplota vystúpi na 24 až 29, na Kysuciach, Orave, v Liptove, na Spiši a Horehroní na okolo 22 stupňov. Fúkať bude prevažne južný vietor rýchlosťou 4 až 10, v nárazoch miestami okolo 15 m/s. Pri búrkach vietor zosilnie.

V utorok k nám prechodne bude prúdiť od severozápadu chladnejší vzduch. Aj v tento deň má byť malá, miestami zväčšená oblačnosť a ojedinele prehánky alebo búrky. Najnižšia nočná teplota klesne na 15 až 10 stupňov, pričom v dolinách a kotlinách môže byť ojedinele aj chladnejšie. Najvyššia denná  teplota dosiahne 22 až 27 stupňov. Fúkať bude prevažne južný vietor s rýchlosťou 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch miestami okolo 13 m/s (45 km/h).

Predpoveď počasia na týždeň.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Na stredu SHMÚ predpovedá, že bude opäť veľmi teplo, hoci sa môžu vyskytnúť aj zrážky a búrky. Najnižšia nočná teplota zostúpi na 16 až 12, v horských dolinách a kotlinách miestami na okolo 10 stupňov. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 24 až 29, na severozápade na okolo 22 stupňov.

Cez deň má byť vo štvrtok spočiatku malá oblačnosť, popoludní v západnej polovici dôjde k pribúdaniu oblačnosti a neskôr treba miestami rátať aj s prehánkami či ojedinelými búrkami. Ortuť teplomera v noci ukáže najmenej 16 až 10, cez deň najviac 23 až 29 stupňov.

Čaká nás počasie ako
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

V piatok bude prevažne oblačno a miestami sa objavia dážď, prehánky a ojedinele búrky. Najnižšia nočná teplota klesne na 16 až 10, najvyššia denná teplota to dotiahne na 22 až 27, na severe miestami na okolo 20 stupňov.

Začiatok víkendu sa tiež bude vyznačovať zväčšenou oblačnosťou a prehánkami. Teploty však naďalej budú vcelku príjemné, najnižšia nočná 14 až 8 stupňov, najvyššia denná 21 až 27 stupňov.

Viac o téme: PočasieSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu