Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Zákerný vybrzďovač opäť zablokoval celý Most Apollo: Polícia vyzýva, využívajte aj ľavý pruh!

Polícia vyzýva vodičov, aby sa pri napájaní sa na Most Apollo využívali aj ľavý jazdný pruh.
Polícia vyzýva vodičov, aby sa pri napájaní sa na Most Apollo využívali aj ľavý jazdný pruh. (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA – Na obrovské kolóny, ktoré sa pravidelne tvoria v ranných a večerných špičkách na dopravnom úseku ústiaceho z Einsteinovej ulice smerom na Most Apollo, reaguje Policajný zbor. Polícia v najnovšom videu, ktoré zverejnila na svojej sociálnej sieti vysvetľuje, že šoféri majú smelo využívať aj ľavý jazdný pruh.

Kritický dopravný úsek, ktorý spája Petržalku s Mostom Apollo, dennodenne robí vodičom vrásky na čele. Prednedávnom sme vás informovali o dôležitosti zipsovej jazdy vo vyššie spomínanom úseku, ktorú približoval samotný viceprezident policajného zboru Ľubomír Ábel.

Vybrzdil celý Most Apollo: VIDEO Jeho manéver nepochopíte

Polícia na svojom Facebooku opäť vyzýva bratislavských vodičov, aby využívali aj ľavý jazdný pruh. Naposledy zverejnila video s vybrzďovačom v červenom forde, ktorý zablokoval celý ľavý jazdný pruh, a vytvoril tak obrovskú kolónu. Teraz poukazuje na vodiča idúceho v čiernom volkswagene, ktorý zopakoval ten istý zákerný manéver.

Most Apollo
Policajti však nelenili a vodičom sa snažili priamo na inkriminovanom mieste vysvetliť, že majú využívať aj druhý (ľavý) jazdný pruh. „Je veľký paradox, že druhá cesta ústiaca na Most Apollo takýto problém nemá, a vodiči tam normálne fungujú,“ podotkla polícia.     

Hovorkyňa bratislavského Policajného zboru Denisa Baloghová tiež zdôraznila, že vodiči majú pre plynulý chod premávky využívať aj ľavý jazdný pruh. „Existujú prípady, keď sú šoféri snažiaci sa využiť ľavý pruh, vedome blokovaní šoférmi z pravého pruhu, ktorí si z nepochopiteľných príčin myslia, že šoféri v ľavom pruhu podvádzajú, a tak by si mali vystáť kolónu,“ povedala Baloghová s tým, že polícia vodičov upozorňuje, že v danom úseku sa nachádza zvislá dopravná značka C 30 Striedavé radenie.

Viac o téme: MostPetržalkaVodičApolloVybrzďovač
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu