Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Záhadný nález v Nemecku: FOTO Posledné, čo ostalo po Bašternákovom luxusnom tátošovi

Slovenska našla v Nemecku na ceste ŠPZ-ku z Bašternákovho auta Zobraziť galériu (5)
Slovenska našla v Nemecku na ceste ŠPZ-ku z Bašternákovho auta

BRATISLAVA -Takejto náhode je naozaj ťažké uveriť. Lucia našla v Nemecku na zemi ŠPZ-ku. Odfotila ju a dala na Facebook, aby sa prípadný majiteľ mohol prihlásiť. To však ešte netušila, komu značka patrí. Poznávacia značka bola zrejme z luxusného auta Bugatti Veyron, ktoré kedysi vlastnil kontroverzný podnikateľ Ladislav Bašternák.

V sobotu sa na facebookovej stránke Susedská burza objavil zaujímavý príspevok. Lucia našla pri prechádzke na zemi pri hlavnej ceste ŠPZ-ku. Chcela spraviť dobrý skutok, značku vzala a zavesila ju do skupiny s tým, že sa jej možno podarí nájsť majiteľa. "Značku som našla v sobotu na obed v meste Kolín nad Rýnom," povedala nám Lucia. 

Záhadný nález v Nemecku:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Lucia, archív)

Značka patrí Bašternákovi

Zaujímavá však bola debata, ktorá sa pod príspevkom strhla. V komentoch totiž ľudia naznačili, že značka patrí luxusnému autu Bugatti Veyron, ktoré kedysi vlastnil podnikateľ Ladislav Bašternák. Ako sa nakoniec ukázalo, značka naozaj patrila danému autu. Majiteľ sa zatiaľ neozval. "Značku ešte mám. Majiteľ sa, samozrejme, neozval," dodala Lucia.

Záhadný nález v Nemecku:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Lucia, archív)

Bašternák neskôr auto predal. Podnikateľa dnes spájajú s rôznymi kauzami, luxusné auto sa predávalo približne pred rokom na nemeckej stránke za takmer 1,2 milióna eur. Rovnako sa objavilo podozrenie, že na sa na tomto aute zrejme stáčali kilometre. Technická kontrola totiž odhalila zaujímavé informácie.

Ako vtedy uviedli záznamy STK v roku 2017, podľa kontroly za predchádzajúce dva roky najazdilo auto podnikateľa zapleteného do rôznych káuz iba 87 kilometrov. Ešte v roku 2013 malo najazdených 26 177 kilometrov, o dva roky to ale už bolo iba 16 460 kilometrov. Kontrola ukázala, že číslo sa veľmi neposunulo - tachometer ukazoval iba 16 547 kilometrov.

Záhadný nález v Nemecku:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Lucia, archív)

Daňový podvodník

Ladislav Bašternák je v súčasnosti obvinený z daňových podvodov. Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) koncom marca informoval, že prokurátor neakceptoval návrh obvineného Ladislava Bašternáka na zastavenie trestného stíhania z dôvodu účinnej ľútosti a na podnikateľa podal obžalobu pre trestný čin neodvedenia dane a poistného. 

Trestná vec sa týka vyplatenia DPH vo výške takmer dva milióny eur spoločnosti BL 202 v súvislosti s kúpou bytov v komplexe Five Star Residence. Obvinený Ladislav Bašternák si v tomto prípade uplatnil účinnú ľútosť a taktiež zaplatil dlžnú sumu dva milióny eur.

Viac o téme: AutoNemeckoŠPZBugatti VeyronLadislav Bašternák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu