Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vážna dopravná nehoda v Humennom: Piatich zranených ratujú hasiči

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/KR HaZZ Bratislava)

HUMENNÉ - Hasiči momentálne zasahujú pri dopravnej nehode dvoch osobných motorových vozidiel v Humennom v smere na Medzilaborce.

Ako informovali z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove, pri kolízii sa zranilo päť osôb. Na mieste sú momentálne štyria humenskí hasiči s jedným kusom techniky. Pri nehode zasahovali tri posádky záchranárov. Ako informovala hovorkyňa spoločnosti Falck Katarína Načiniaková, jedna z nich náhodne prechádzala okolo nehody pri prevoze pacienta do nemocnice. "Na mieste boli už v tom čase hasiči, ktorí vyslobodzovali pasažierov z oboch áut," uviedla s tým, že sa tam nachádzalo spolu päť osôb.

"Vodiča jedného auta s ťažkými zraneniami transportoval vrtuľník do nemocnice v Košiciach," poznamenala s tým, že ostatné zranené osoby previezli záchranári do nemocnice v Humennom a Snine. Ako informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková, po pristátí vrtuľníka priamo na ceste bol pacient z auta hasičmi už vyslobodený a ošetrený privolanou rýchlou lekárskou pomocou.

"Vodič utrpel poranenie hlavy, poruchu vedomia a fraktúru stehna. Lekár leteckých záchranárov si ho následne prevzal do svojej starostlivosti, doplnil mu liečbu a na umelej pľúcnej ventilácii ho v stabilizovanom stave letecky transportovali a odovzdali do rúk lekárom Kliniky úrazovej chirurgie Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach," priblížila.

Viac o téme: NehodaHumenné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu