Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Počasie nesklame ani cez víkend: No POZOR na vietor, prudké nárazy môžu spôsobiť škodu!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA – Máme za sebou nadpriemerne teplý týždeň, počas ktorého sa teploty dostali nad až dvadsiatku. Inak to nebude ani cez víkend. Hoci sem-tam spŕchne, v podstate na celom Slovensku bude svietiť slniečko. Meteorológovia dokonca predpovedajú, že nasledujúci týždeň bude ešte teplejší. Zároveň ale varujú pred silným vetrom na východe krajiny, ktorý dnes potrápi viaceré okresy.

Napriek optimistickým výhľadom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na dnes výstrahu, ktorá sa vzťahuje na východne Slovensko. Meteorológovia varujú pred silným nárazovým vetrom, ktorý môže dosiahnuť nárazovú rýchlosť 65 až 70 kilometrov za hodinu.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk, SHMÚ, )

„Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ upozorňuje SHMÚ. Výstraha prvého stupňa pred silným vetrom nadobudne platnosť od 09:00 do 18:00 h, a týka sa okresov Košice mesto, Košice okolie, Michalovce, Trebišov a Vranov nad Topľou.

Výstraha 1.stupňa pred vetrom v čase 09:15 do 15:00 h platí aj pre okresy Senec, Dunajská Streda, Pezinok, Trnava, Nitra, Galanta, Hlohovec a Šaľa.

Piatok

Dnešné počasie bude oblačné až zamračené, postupne od západu sa bude oblačnosť zmenšovať. Najvyššia denná teplota 12 až 17, v Žilinskom a Prešovskom kraji 6 až 11 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov okolo 0 stupňov. Fúkať bude severný vietor 4 až 10, na západe a na východe prechodne v nárazoch okolo 17 metrov za sekundu. Nárazy okolo 60 kilometrov za hodinu. Večer postupne vietor zoslabne. Predpokladané množstvo zrážok je do 2 milimetrov.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk, SHMÚ, )

Sobota

Víkend sa začne jasným a miestami polooblačným počasím. Ojedinele sa vyskytnú slabé zrážky. V nižších polohách sa môže v raňajších hodinách tvoriť hmla. Najnižšia nočná teplota 3 až -2, v horských dolinách ojedinele okolo -4 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota 13 až 18 stupňov. Fúkať bude prevažne juhovýchodný vietor v rýchlosti 2 až 6 metrov za sekundu (5 až 20 kilometrov za hodinu). Na strednom Slovensku bude pofukovať väčšinou slabý vietor.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk, SHMÚ, )

Nedeľa

Malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. Ojedinele prehánky alebo slabý dážď. Najnižšia nočná teplota 8 až 3 stupňov. Najvyššia denná teplota 15 až 20 stupňov Celzia. Fúkať bude prevažne juhovýchodný vietor 3 až 9 metrov za sekundu (10 až 30 kilometrov za hodinu), v nárazoch miestami okolo 16 metrov za sekundu (60 kilometrov za hodinu). Na hrebeňoch hôr prudký až búrlivý vietor.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk, SHMÚ, )

Viac o téme: PredpoveďJarVíkend
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu