Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Nemocnica novej generácie: V Michalovciach pripravuje lieky pacientom ROBOT

Nemocnica v Michalovciach. Zobraziť galériu (2)
Nemocnica v Michalovciach. (Zdroj: TASR - Roman Hanc)

MICHALOVCE - Nemocnica novej generácie v Michalovciach, ktorú dostavali a otvorili koncom minulého roka, už má za sebou prvý štvrťrok prevádzky. Za ten čas výrazne stúpla spokojnosť pacientov najmä s vybavením nemocnice, čistotou či stravou. Najnovšie je prvá na Slovensku, v ktorej zdravotné sestry pri príprave liekov nahradil robot.

V michalovskej nemocnici už nebudú lieky pre pacientov pripravovať zdravotné sestry. Tie museli nachystať podľa receptu lieky pre pacientov počas nočnej služby a zabralo im to aj dve hodiny. Často sa stávalo, že pacienti dokonca dostali iné lieky alebo ich užili viac ako bolo treba. Po novom má však lieky v michalovskej nemocnici triediť robot. Informuje o tom portál Tvnoviny.sk.

Podľa elektronického predpisu od lekára robot automaticky pripraví balíčky s liekmi pre konkrétneho pacienta. Na rozdiel od sestier, robotovi zabalenie jedného lieku trvá asi sekundu. Za hodinu tak robotický automat zabalí asi 3600 liekov. Zdravotné sestry však pripravené balíčky skontrolujú ešte pred podávaním. Pacienti si nový spôsob podávania liekov pochvaľujú.

Robot sa nepiužíva pri urgentnom podaní lieku. Takéto zariadenie je v Michalovciach prvé na Slovensku.

Viac o téme: NemocnicaRobotyMichalovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu