Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Rozprávkový biznis Krajmerovcov: Majetok ženy elitného policajta preklepne Generálna prokuratúra

Šef protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer na mieste brutálnej vraždy novinára a jeho snúbenice.
Šef protikorupčnej jednotky NAKA Róbert Krajmer na mieste brutálnej vraždy novinára a jeho snúbenice. (Zdroj: Reprofoto/TV JOJ)

BRATISLAVA - Majetkom šéfa protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera, ktorý bol aj na mieste činu úkladnej vraždy novinára a jeho snúbenice, sa bude zaoberať Generálna prokuratúra. Štát má podľa zákona venovať manželkám vysokých bezpečnostných funkcionárov zvýšenú pozornosť.

Mária Krajmerová, ktorá je manželkou riaditeľa Národnej protikorupčnej jednotky Róberta Krajmera, má rozprávkový biznis. Podľa registra partnerov verejného sektora je 45% akcionárkou spoločnosti Všetko pre bývanie. Tá vlastní veľké obchodné centrum Styla na Zlatých pieskoch. Informuje o tom DenníkN.

Šéf protikorupčnej jednotky vo Veľkej Mači: Nemal tam čo robiť, odpočúvali zavraždeného novinára?

Krajmerová pritom pôvod majetku odmietla vysvetliť. Rovnako aj polícia povedala, že je to súkromná osoba a nebude sa k nej vyjadrovať. Teraz sa ňou bude zaoberať aj Generálna prokuratúra. „Vaša otázka bola odstúpená na netrestný odbor generálnej prokuratúry za účelom postupovania podľa zákona o preukazovaní pôvodu majetku v znení neskorších predpisov,“ vyhlásila hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Problém v majetku Krajmerovcov nevidí ani minister v demisii Robert Kaliňák. „Pri článkoch, ktoré majú nízku dôveryhodnosť, by som sa tomu nevenoval. Neviete vysvetliť, prečo nepíšete pravdu,“ odpovedal na otázky denníka s tým, že ak majú podozrenie, majú ho podať na Generálnu prokuratúru.

Viac o téme: MajetokGenerálna prokuratúraRóbert KrajmerMária Krajmerová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu