Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nehoda vlakov v Pezinku spôsobila stotisícové škody: Ľudia v opatere lekárov

Zrazené vlaky
Zrazené vlaky (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Po piatkovej (16.3.) zrážke osobného vlaku a rušňovlaku v Pezinku ostávajú v Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) hospitalizovaní traja pacienti. Potvrdila to hovorkyňa UNB Eva Kliská.

Všetci traja utrpeli vážne zranenia. Jedného z nich do UNB priviezli s ťažkým poranením v oblasti hlavy a hrudníka, museli ho operovať. "Hospitalizovaní pacienti sú v súčasnosti mimo ohrozenia života a ich zdravotný stav je stabilizovaný," povedala Kliská.

V UNB v piatok celkovo ošetrili 18 pacientov, ktorých rozsah zranení bol rôzny. Pätnásť pacientov utrpelo ľahšie poranenia, najčastejšie to boli tržné rany, poranenia v oblasti hlavy a dolných končatín. Títo pacienti boli ošetrení ambulantne a následne boli z nemocnice prepustení.

V osobnom vlaku z Malaciek do Leopoldova, ktorý sa v piatok večer zrazil s rušňovlakom spoločnosti Lokorail, sa viezlo približne 80 cestujúcich. Príčiny zrážky, jej okolnosti a následky budú predmetom policajného vyšetrovania. Polícia začala v tejto veci trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia.

"Vykonaná dychová skúška u rušňovodiča osobného vlaku požitie alkoholických nápojov nepreukázala, druhému rušňovodičovi bol nariadený odber krvi za účelom zistenia prítomnosti alkoholu," povedala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Škoda 800-tisíc eur

Trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia začal policajný vyšetrovateľ v súvislosti so zrážkou vlaku s lokomotívou v Pezinku. Vykonaná dychová skúška u rušňovodiča osobného vlaku požitie alkoholu nepreukázala, v prípade druhého rušňovodiča nariadili odber krvi. Škodu spôsobenú zrážkou predbežne vyčíslili na 800-tisíc eur. Ďalšie okolnosti prípadu sú aj naďalej predmetom prebiehajúceho vyšetrovania. Informovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

V piatok večer sa medzi stanicami Pezinok a Pezinok zastávka zrazil osobný vlak s lokomotívou. Pri nehode sa osobný vlak vykoľajil. Lekári v Univerzitnej nemocnici Bratislava ošetrili 18 pacientov, jedného museli operovať. Na mieste zasahovalo 40 hasičov z Pezinka, Senca a Bratislavy, pričom im pomáhala aj dobrovoľní hasiči. Medzi ľahko zranenými bolo aj dieťa.

Viac o téme: ZrážkaVlakyPezinok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu