Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Energetické spoločnosti varujú: Podvodníci sa telefonicky pokúšajú od ľudí vylákať peniaze

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BRATISLAVA - Energetickí podvodníci sa už objavili aj na východnom Slovensku. Po tom, ako na nich upozornili energetické spoločnosti Západoslovenská distribučná a Stredoslovenská distribučná, koncom tohto týždňa sa k nim pridala aj Východoslovenská distribučná.

„Na základe informácií od zákazníkov upozorňujeme na podozrivé, no najmä zavádzajúce telefonáty neznámej osoby či osôb v mene našej spoločnosti, ktoré ich majú informovať o neoprávnenom odbere elektriny a požadujú úhradu škôd. Ak ju neuhradia, hrozia im prerušením distribúcie elektriny,“ uviedla Východoslovenská distribučná.

Energetici z východného Slovenska sa dôrazne dištancujú od týchto telefonátov. „Práve kvôli minimalizovaniu zneužitia svojho mena tak závažné informácie, respektíve zistenia nekomunikujeme telefonicky,“ zdôraznil podnik, ktorý radí zákazníkom, aby údajné dlžné čiastky oznámené podvodníkmi telefonicky neuhrádzali.

„Nejde o našu aktivitu. Počas kontroly zameranej na neoprávnený odber totiž jednak požadujeme prítomnosť zákazníka, ktorého sa takáto kontrola týka alebo aspoň prítomnosť ním poverenej osoby. Takisto vyhotovujeme písomný záznam o zistení a výsledkoch, ktoré spolu s vyčíslením škody spôsobenej neoprávneným odberom vznikli a odosielame ich zákazníkovi poštou,“ dodali energetici.

Viac o téme: VarovaniePodvodníciSlovenskoEnergetické spoločnosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu