Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VIDEO Dojímavý príbeh Maťka (12), každý deň je preňho nebezpečný: Kiska mu zaspieval

Andrej Kiska v relácii V siedmom nebi Zobraziť galériu (4)
Andrej Kiska v relácii V siedmom nebi (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Dojímavý príbeh malého Maťka z Prešova nenechá ani jedno oko suché. Trpí ťažkou diagnózou, kvôli ktorej sú preňho aj obyčajné činnosti nebezpečné. Prezident SR Andrej Kiska ho navštívil a dokonca si s ním aj zaspieval.

Prešovčan Maťko sa narodil s vážnou chorobou - s lámavosťou kostí. Každý jeden pohyb je preto pre neho rizikový a pripútaný je na invalidný vozík.  Dnes má dvanásť rokov a má za sebou desiatky zlomenín.

Andrej Kiska - V siedmom nebi

Lekári mu veľké šance nedávali

"Odmalička sa mi lámali kosti. Na pravej ruke som už mal asi deväťkrát a na ľavej asi šesť," povedal chlapec v relácii V siedmom nebi. Po jeho narodení mu lekári kvôli diagnóze nedávali veľké šance na prežitie. "​Maťkovi najprv dávali tri dni, potom šesť dní, že sa uvidí. To je taká diagnóza, že stačí, že sa prudko otočí a sa mu zlomí stavec alebo rebierko a prepichne mu srdiečko," vzdychla si Maťkova mama.  

Andrej Kiska v relácii
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV JOJ)

Ak by ste si však mysleli, že ho jeho choroba výrazne limituje, mýlili by ste sa. Tínedžer sa totiž vo voľnom čase úspešne venuje nakrúcaniu videí na Youtube. Na svojom kanáli má tisícky odberateľov a jeho videá sú mimoriadne populárne.

Andrej Kiska v relácii
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV JOJ)

Keďže známy youtuber Gogo si získal na svoj kanál veľa odberateľov aj vďaka videu s prezidentom Kiskom, Siedme nebo zariadilo, aby mal svoje video s prezidentom aj Maťko. Pripravil pre neho rôzne úlohy, ktoré musel plniť. Jednou z nich bolo aj zaspievanie a zahranie obľúbenej piesne. V siedmom nebi tak uvidíme aj spievajúceho prezidenta.

Andrej Kiska v relácii
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV JOJ)

Viac o téme: Andrej KiskaV siedmom nebi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu