Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zranené dievčatá (14,7) na lyžiarskych svahoch: Na pomoc musel prísť vrtuľník

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE, HZS,)

MARTIN - Leteckí záchranári zo Žiliny boli v priebehu utorka privolaní najskôr k úrazu, ktorý sa stal 14-ročnej lyžiarke na Martinských holiach, následne záchranársky vrtuľník smeroval k lyžiarskemu úrazu dieťaťa v skiareáli Zuberec – Milotín. Informovala o tom hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE Zuzana Hopjaková.

Mladej lyžiarke na Martinských holiach najskôr zafixovala zranenú dolnú končatinu Horská záchranná služba, ktorá ju následne priviezla k vrtuľníku. "Po doplnení liečby lekárom leteckých záchranárov pacientku preložili na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave previezli do Univerzitnej nemocnice v Martine," priblížila Hopjaková.

Krátko popoludní si pádom na lyžiach v skiareáli  Zuberec - Milotín spôsobilo poranenie dolnej končatiny v oblasti stehna sedemročné dievčatko. "Po pristátí vrtuľníka pod svahom si lekár leteckých záchranárov prevzal do svojej starostlivosti malú pacientku a poskytol jej neodkladnú zdravotnú starostlivosť," uviedla hovorkyňa. Následne dievčatko v sprievode matky letecky previezli do Univerzitnej nemocnice v Martine s podozrením na zlomeninu stehennej kosti.

Viac o téme: SvahúrazLyžiarky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu