Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mastná pokuta pre bratislavské letisko: Za zneužívanie postavenia musí zaplatiť TÚTO sumu

Letisko M. R. Štefánika
Letisko M. R. Štefánika (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Spoločnosť Letisko M.R. Štefánika – Aiport Bratislava dostala pokutu za zneužívanie dominantného postavenia vo výške 127 tisíc eur. Rozhodol o tom Protimonopolný úrad SR (PMÚ).

Podľa neho bratislavské letisko sa malo protisúťažne správať zavedením poplatku za nadštandardné VIP služby poskytované na termináli všeobecného letectva, pričom poplatok platil každý odlietajúci cestujúci, ktorý prechádzal terminálom všeobecného letectva.

„Protisúťažné správanie spoločnosti spočívalo v nastavení tohto poplatku. Poplatok za nadštandardné VIP služby nebol prepojený s reálnym využitím nadštandardných VIP služieb cestujúcimi, ale bol naviazaný len na samotný vstup na terminál všeobecného letectva, pritom vstup na terminál je spoplatnený iným typom poplatku. Týmto dochádzalo k situácii, že poplatok za nadštandardné VIP služby platili aj klienti, ktorí o takéto služby nemali záujem a nevyužívali ich,“ uviedol PMÚ s tým, že protisúťažné konanie bratislavského letiska bolo ukončené 31. augusta 2017.

„V rámci správneho konania Letisko M. R. Štefánika predložilo žiadosť o urovnanie. Úrad po vyhodnotení všetkých skutočností súhlasil s procesom urovnania, na základe čoho bola letisku znížená pôvodne uložená pokuta o 30 %, a to na sumu 127 tisíc eur,“ konštatoval PMÚ. Jeho rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 5. februára.

Viac o téme: LetiskoPokuta BratislavaSlovenskoLetisko M. R. Štefánika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu