Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Víkendové počasie poteší: Po snežnom pekle prichádza zmena, no v noci poriadne prituhne!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Po výdatnej snehovej nádielke a tuhých mrazoch opäť vykukne slniečko. Počas víkendu bude takmer na celom území Slovenska pokojné a slnečné počasie. Denná teplota vystúpi až na päť stupňov Celzia. Na severe krajiny sa budú teploty pohybovať tesne pod nulou.

Počas pracovného týždňa nám snehové kalamity poriadne skomplikovali život. Kolabovala doprava a meteorológovia upozorňovali na nebezpečenstvo spojené s výstrahami pred poľadovicou. Február sa blíži do svojej polovice, a počas nasledujúceho víkendu nás prekvapí príjemným, ba až jesenným počasím. Ako informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), nad našou oblasťou sa bude nachádzať nevýrazné tlakové pole.

Poriadna zima sa ešte len začína: Meteorológ prezradil, aké má byť počasie vo februári

Víkendové počasie bude najchladnejšie na severe krajiny, kde sa teplota dostane pár stupňov pod bod nulu. Aj naďalej bude fúkať chladný vzduch. Na väčšine územia bude oblačné až zamračené počasie. Maximálna denná teplota vystúpi na +5 stupňov Celzia. V noci však prituhne. Meteorológovia varujú pred 15-stupňovými mrazmi.

SOBOTA

Aktuálna predpoveď počasia na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk, )

V noci bude oblačno až zamračené a hmlisto. Na juhozápade na viacerých miestach, inde len ojedinele malá oblačnosť. Výnimočne slabé zrážky. Najnižšia nočná teplota spadne na -1 až -7 stupňov Celzia, pri vyjasnení a snehovej pokrývke väčšinou na -7 až -13 stupňov Celzia. Bezvetrie alebo slabý premenlivý, na juhovýchode severný vietor do 5 metrov za sekundu (20 kilometrov za hodinu).

Počas dňa bude oblačno až zamračené a hmlisto. Ojedinele sa vyskytnú slabé zrážky. Miestami, najmä na juhozápade, malá oblačnosť. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na -1 až +5 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov okolo -6 stupňov. Bezvetrie a slabý premenlivý, na juhovýchode prevažne severný  vietor do 5 metrov za sekundu (20 kilometrov za hodinu).

NEDEĽA

Aktuálna predpoveď počasia na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk, )

Bude malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. Ojedinele sa objaví hmla alebo nízka oblačnosť. Najnižšia nočná teplota klesne na -2 až -8 stupňov Celzia, pri zmenšenej oblačnosti a snehovej pokrývke na -9 až -15 stupňov. Najvyššia denná teplota vystúpi na 0 až 5 stupňov Celzia, ojedinele má byť aj chladnejšie. Slabý, v priebehu dňa prevažne juhozápadný vietor do 5 metrov za sekundu (20 kilometrov za hodinu).

Viac o téme: Predpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu