Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vodiči, buďte opatrní! Meteorológovia varujú pred poľadovicou na celom Slovensku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Na slovenských cestách treba byť opatrný aj v najbližších dňoch. Pre celé územie Slovenska platí predbežne až do piatka (9.2.) výstraha prvého stupňa pred poľadovicou. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej webovej stránke.

Na opatrnosť vyzýva aj Slovenská správa ciest (SSC). Aktuálne s hmlou a viditeľnosťou do 100 m treba počítať v lokalitách Horelica, Čierne-Polesie, Iliašovce, Svrčinovec, Skalité, Brodno a Čadca. Pre husté sneženie sú opäť pre nákladnú dopravu nad 10 m uzatvorené horské priechody I/59 Donovaly a Šturec, rovnako aj horský priechod Šútovce. 

Vodiči, buďte opatrní! Meteorológovia
Zobraziť galériu (3)

Na zľadovatený sneh si treba dávať pozor na úsekoch ciest II/558 Stakčín - Ulič, II/584 Pavčina Lehota - Jasná a na cestách III. triedy v oblasti Stakčína - okres Humenné. Cesta II/584 Srdiečko - Bystrá ostáva naďalej prejazdná len za použitia snehových reťazí, platí to pre všetku dopravu.

Vodiči, buďte opatrní! Meteorológovia
Zobraziť galériu (3)

Stella centrum upozorňuje vodičov aj na viaceré neupravené a zasnežené cesty. Tie sú momentálne medzi Suchou nad Parnou a Trnavou, z Hlohovca do Radošiny, medzi Oponicami a Bošanmi, v centre Banskej Štiavnice sú cesty neupravené a ťažko prejazdné. Medzi Kraľovanmi a Dolným Kubínom je na ceste poľadovica a na horskom priechode Fačkovské sedlo sa pre zasnežené a neupravené cesty šmýka viacero kamiónov. Podľa portálu zjazdnost.sk by mali byť prejadzné všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty, cesty I., II. a III. triedy, ako aj horské priechody. 
 

Viac o téme: ZimaSnehPoľadovicaMráz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu