Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Zima ešte zďaleka neodišla: Na strede a východe sú cesty pokryté kašovitým snehom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BRATISLAVA - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až mokrý, okrem úsekov rýchlostnej cesty R3 Trstená - Tvrdošín a R2 Ožďany - Babin most, kde je povrch vozoviek pokrytý vrstvou kašovitého snehu hrúbky jeden centimeter.

Na úseku rýchlostnej cesty R2 Figa západ - Tornaľa-juh - Gemer sa na vozovke nachádza vrstva čerstvého snehu hrúbky dva centimetre. Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý, na strednom a východnom Slovensku miestami pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého alebo utlačeného snehu do 3 cm, niekde do 4-5 cm.

Horské priechody (HP) sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Na HP Herlianske sedlo je povrch vozovky pokrytý čerstvým snehom hrúbky 5-10 cm, na HP Huty, Podspády, Dobšiná, Zbojská, Súľová, Grajnár, Vrchslatina, Vernár, Fačkov a Javorník je povrch vozoviek pokrytý vrstvou kašovitého, utlačeného snehu do 2 cm. HP Šútovce (cesta III/1774) je uzatvorený pre vozidlá nad 10 m dĺžky.

V okolí Štrby je pre silné sneženie dohľadnosť do 100 m. Na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá sú potrebné snehové reťaze pre všetku dopravu. Na ceste II/578 Skalka - Kremnica je miestami zľadovatený sneh. Cesty II/549 Úhorná - Krásnohorské Podhradie a III/3227 Hrabušická Píla - Stratená sú uzatvorené pre všetku dopravu. Cesty sú v zimnom období neudržiavané.

Viac o téme: SnehPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu