Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Slováci, neodkladajte zimné kabáty: Mrazivá PREDPOVEĎ počasia, poriadne prituhne

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: unsplash.com)

BRATISLAVA - Počasie si na začiatok tohto týždňa pripravilo pre Slovákov priam jarné počasie. Slnko a vyššie teploty lákali stráviť deň vonku, o pár dní však nastane poriadny zvrat.

Cez Slovensko prešiel v pondelok teplý front, čo spôsobilo, že teploty sa vyšplhali miestami až na 15 stupňov Celzia. Aj keď to bolo pre mnohých prekvapením a príjemnou zmenou, meteorológovia oznámili, že rekord zlomený nebude. 

Stav, kedy ľudia začali odkladať zimné bundy, ale nepotrvá dlho, pretože na Slovensko mieri výrazné ochladenie. Teploty sa začnú postupne znižovať už tento týždeň, pričom najvyššia zima vyvrcholí v strede nového mesiaca. 

Ako informuje SHMÚ na svojej internetovej stránke, začiatok víkendu prinesie so sebou citeľné ochladenie. V sobotu bude od severozápadu do strednej Európy prúdiť chladný vzduch a očakávať môžeme najvyššiu dennú teplotu s prvou mínusovou hodnotou.

Slováci, neodkladajte zimné kabáty:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: unsplash.com)

Predpokladá sa, že najvyššia denná teplota vystúpi v sobotu na -1 až 5 stupňov Celzia. V nedeľu prituhne ešte viac, teploty sa budú pohybovať v rozpätí od -4 až  do +1 a na pondelok sa ráta s -5 až +1 stupňami Celzia. Nočné teploty pôjdu až do -10 stupňov Celzia.  Meteorológovia uvádzajú, že sa máme pripraviť aj na snehovú nádielku a to nielen v horách, ale aj v nižších polohách. 

V januári padali rekordy

Ako na svojej facebookovej stránke uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav, na 29.januára pripadá jeden z najteplejších dní, aké sme v rámci zimy (mesiace debember, január a február) v histórií meraní zaznamenali. Bolo to v roku 2002, kedy bolo na juhozápade územia väčšinou 15-20 °C.

Slováci, neodkladajte zimné kabáty:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/ Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ))

Viac o téme: ZimaSnehPočasiePredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu