Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Maďarská diaľničná spoločnosť otvorila dlho očakávaný rýchlostný úsek na hraniciach

Maďarská diaľničná spoločnosť otvorila rýchlostný úsek M30 na hraničnom priechode Slovenska s Maďarskom Zobraziť galériu (2)
Maďarská diaľničná spoločnosť otvorila rýchlostný úsek M30 na hraničnom priechode Slovenska s Maďarskom (Zdroj: NIF)

MISKOLC/KOŠICE – Maďarská diaľničná spoločnosť (NIF) slávnostne otvorila krátky rýchlostný úsek na hraničnom priechode, ktorý spája Slovensko s Maďarskom. Plánované dokončenie celého diaľničného úseku M30 Miskolc-Košice je rozvrhnutý na prvý štvrťrok roku 2022.

Pred piatimi rokmi sa na hraničnom priechode spojazdnil rýchlostný úsek R-4, ktorý spája Slovensko s Maďarskom. S rýchlostným úsekom R-4 úzko súvisí aj novootvorený rýchlostný úsek M30, ktorý sa nachádza na hraniciach Maďarska. Výstavba krátkeho úseku M30 bola slávnostne otvorená 16. januára tohto roka. Diaľničný úsek je dlhý 1,7 kilometra. Plánované dokončenie diaľnice M30 Miskolc-Košice je rozvrhnutý na prvý štvrťrok roku 2022.

NEUVERITEĽNÉ Bratislava a Košice budú spojené diaľnicou už čoskoro! MAPA Má to však háčik

Diaľničný úsek M30
Zobraziť galériu (2)
Diaľničný úsek M30  (Zdroj: vo)

„Vybudovanie krátkeho úseku z maďarskej strany na našich spoločných hraniciach bolo potrebné z dôvodu prepojenia rýchlostných ciest - slovenskej R4 a maďarskej M30,“ informovala NIF. „Toto spojenie tak tvorí priamu, bezpečnú a kapacitne vyhovujúcu spojnicu medzinárodnej cesty, ktorá vedie z Košíc cez Maďarsko až do Splitu v Chorvátsku,“ dodala NIF.

Maďarská diaľničná spoločnosť otvorila rýchlostný úsek M30 na hraničnom priechode Slovenska s Maďarskom
Zobraziť galériu (2)
Maďarská diaľničná spoločnosť otvorila rýchlostný úsek M30 na hraničnom priechode Slovenska s Maďarskom  (Zdroj: NIF)

Novootvorený rýchlostný úsek má podľa diaľničnej spoločnosti odstrániť tvoriace sa kolóny na hraniciach pred vstupom do Maďarska. NIF zároveň verí, že vďaka novej výstavbe sa zredukujú hlavne kolóny, ktoré sa tvorili v dôsledku váženia kamiónov na maďarskej strane. Národná diaľničná spoločnosť na výstavbu spojnice na hraničnom priechode Slovenska s Maďarskom investovala takmer 195-tisíc eur bez DPH.

Viac o téme: SlovenskoMaďarskoDiaľnicaM30
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu