Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

MIMORIADNA SITUÁCIA Slovensko v zajatí ľadu: FOTO Kolaps na R1, pri Trenčíne uzavreli diaľnicu

Pri Trenčíne sa stala hromadná nehoda Zobraziť galériu (20)
Pri Trenčíne sa stala hromadná nehoda (Zdroj: Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

BRATISLAVA - Situácia na viacerých slovenských cestách je od rána vážna. Úsek rýchlostnej cesty R1 dokonca museli uzatvoriť. Vodičov trápi mrznúci dážď, ktorý spôsobil viacero nehôd. Meteorológovia upozorňujú, že sa stav môže ešte zhoršiť.

Komplikácie sú aj na večerných cestách

Pre husté sneženie sú aktuálne horské priechody Donovaly, Kremnické Bane a Šturec pre nákladnú dopravu nad desať metrov neprejazdné. V niektorých lokalitách ako Banská Bystrica, Banská Belá, Hronská Breznica, Zvolen, Vígľaš, Detva, Nitra, Važec, Štrba, Svrčinovec, Vlčkovce, Východná, Pastierske, Dechtáre a Kremnička obmedzuje silné sneženie dohľadnosť do 100 metrov. 

Ako ďalej informuje Slovenská správa ciest na svojej internetovej stránke, na niektorých úsekoch rýchlostných ciest R1 sa nachádza vrstva čerstvého až kašovitého snehu o hrúbke jeden až tri centimetre. Ide o úseky Nitra - Tekovské Nemce, Žarnovica - Lehôtka pod Brehmi, Žiar nad Hronom - Banská Bystrica, R2 obchvat Bánovce nad Bebravou, Pstruša - Kriváň, Budča - Zvolen, obchvat Ožďany, Tornaľa a R3 obchvat Horná Štubňa. 

Mrznúci dážď, poľadovica a neskôr aj husté sneženie spôsobovali vodičom v Banskobystrickom kraji veľké problémy od rána a podpísali sa pod značné dopravné kolízie. V dopoludňajších hodinách zaevidovala polícia v kraji 32 udalostí v cestnej premávke.

Situácia v Nitre sa vracia do normálu, niektoré spoje však stále meškajú

Situácia v mestskej hromadnej doprave v Nitre sa vo večerných hodinách vracia do normálu. Podľa informácie zástupcov spoločnosti Arriva, ktorá zabezpečuje mestskú hromadnú dopravu v meste pod Zoborom, všetky linky už premávajú po svojich trasách, niektoré spoje však ešte môžu meškať. 

Dopravu v utorok komplikovala celodenná poľadovica a husté sneženie v popoludňajších hodinách. Stav vozoviek si v súvislosti s poveternostnými podmienkami vyžiadal niekoľko obmedzení v nitrianskej hromadnej doprave. Viaceré komunikácie boli pre autobusy ťažšie prejazdné, predovšetkým v kopcovitom teréne. V ranných hodinách došlo v dôsledku poľadovice k meškaniam a výpadkom niekoľkých spojov. 

Husté sneženie v popoludňajších hodinách spôsobilo nezjazdnosť vozovky alebo blokovanie ciest účastníkmi cestnej premávky. Automobily blokovali autobusy na Hviezdoslavovej triede, Cabajskej a Rastislavovej ulici, krátkodobo aj na Zobore a v Nitrianskych Hrnčiarovciach. Podvečer spôsobili meškanie autobusov mestskej hromadnej dopravy rozsiahle kolóny. Tie sa tvorili na viacerých cestných ťahoch, predovšetkým v Krškanoch.

Poľadovica a husté sneženie komplikovali vodičom dopravu

Mrznúci dážď, poľadovica a neskôr aj husté sneženie spôsobovali v utorok vodičom v Banskobystrickom kraji veľké problémy a podpísali sa pod značné dopravné kolízie. Ako informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, od 6.00 do 13.00 h polícia v kraji zaevidovala 32 udalostí v cestnej premávke. Podľa nej najviac dopravných nehôd (4) sa v tomto čase stalo v okrese Žiar nad Hronom vrátane rýchlostnej cesty R1. Z 23 škodových udalostí zasa najviac (12) zaznamenali v Banskobystrickom okrese a po štyri v okresoch Zvolen a Žiar nad Hronom.

Ako Faltániová uviedla, krátko po 7.00 h došlo na R1 k dopravnej nehode osobného motorového vozidla Toyota Yaris, ktoré viedla 58-ročná vodička zo Žiaru nad Hronom. V smere jazdy od Žiaru nad Hronom na Zvolen dostala šmyk a narazila do zvodidiel. Zranenie neutrpela, ale škodu, ktorá pri nehode vznikla, odhadujú na 7000 eur.

Ďalšia dopravná nehoda štyroch áut na R1 sa stala o 7.15 h, keď 43-ročný vodič Hyundai Accent z Liptovského Mikuláša jazdiaci v smere od Zvolena na Žiar nad Hronom dostal šmyk a narazil do zvodidiel. Ďalšie tri vozidlá idúce za ním postupne narazili do seba. Pri tejto nehode utrpeli ľahké zranenia dve ženy z Banskej Bystrice a Polomky. Škody na vozidlách a zvodidlách sú odhadnuté na viac ako 24.000 eur.

Žilinský kraj zasiahlo husté sneženie

V celom Žilinskom kraji aktuálne husto sneží. Na cestách sa vytvorila súvislá vrstva snehovej pokrývky. Operačné stredisko Policajného zboru (PZ) v Žiline preto žiada vodičov, aby svoju jazdu prispôsobili stavu, povahe vozovky a poveternostným podmienkam.

Utlačený sneh do troch centimetrov sa podľa informácií na stránke Slovenskej správy ciest (SSC) nachádza na komunikáciách III. triedy v obvodoch Bytča, Budatín, Belá, Turčianske Teplice, na horskom priechode Huty a ceste medzi Liptovským Hrádkom a Podbanským.

Operačné stredisko PZ v Žiline upozorňuje šoférov aj na zvýšené nebezpečenstvo na diaľnici D1 – D3 medzi Trenčínom a Žilinou z dôvodu zlých poveternostných podmienok. „Žiadame vodičov, aby v úseku znížili rýchlosť," informovali. Súvislá vrstva snehu je aj na D1 medzi Liptovským Hrádkom a Ivachnovou. V ostatných úsekoch ciest Žilinského kraja sú vozovky pokryté vrstvou kašovitého snehu do dvoch centimetrov.

Hasiči zasahujú pri desiatkach dopravných nehôd

Hasiči počas celého dňa zasahujú pri desiatkach dopravných nehôd, ktoré spôsobilo silné sneženie a poľadovica. Boli už na vyše 70 výjazdoch. Najčastejšie pomáhali v Trnavskom kraji. Na diaľnici D1 smerom na Žilinu zasahovali pri reťazovej nehode, kde sa zrazili nákladné a osobné autá. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Zuzana Farkasová.

"Od 5.30 h doposiaľ vykonali 79 výjazdov k dopravným nehodám rôzneho charakteru. Najčastejšie pomáhajú v Trnavskom kraji, kde sa stalo 18 dopravných nehôd," uviedla. V Nitrianskom kraji zasahovali 14-krát, v Košickom kraji 13-krát, v Banskobystrickom kraji 10-krát, v Trenčianskom kraji deväťkrát, v Žilinskom kraji sedemkrát, v Prešovskom kraji päťkrát a v Bratislavskom kraji trikrát.

Pri Trenčíne uzavreli diaľnicu

Hasiči zasahujú aj pri reťazovej dopravnej nehode, ktorá sa stala na diaľnici D1 smerom na Žilinu v katastri obce Chocholná pri Trenčíne. "Podľa predbežných informácií sa na mieste zrazilo päť nákladných a šesť osobných vozidiel," informovala Farkasová. Dve zranené osoby odviezla záchranná zdravotná služba. "Úsek diaľnice je v tomto smere úplne neprejazdný," doplnila Farkasová.

Pri Trenčíne sa stala
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Pri Trenčíne sa stala
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Pri Trenčíne sa stala
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Pri Trenčíne sa stala
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Pri Trenčíne sa stala
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Aktuálna situácia na R1

"Na R1 pri Zvolene sa stojí už hodinu a pol. Najhoršia situácia je na cestách v okresoch Banská Bystrica, Zvolen a Žiar nad Hronom a najviac dopravných kolízií je v tomto čase na rýchlostnej ceste R1." Informovala o tom polícia na svojej facebookovej stránke.

MIMORIADNA SITUÁCIA Slovensko v
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

MIMORIADNA SITUÁCIA Slovensko v
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

MIMORIADNA SITUÁCIA Slovensko v
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

Ochromená doprava aj v Česku

Z dôvodu hromadnej nehody viacerých vozidiel na 173. kilometri je od popoludnia neprejazdná diaľnica D1 v smere na českú metropolu Praha. Informovala o tom na svojej internetovej stránke spravodajská televízia ČT24. Zatiaľ sa nevie, koľko áut sa zrazilo, ale sú medzi nimi kamióny a dodávka. Hasiči tam z dodávky museli vyslobodiť jedného zraneného, ktorého odovzdali záchranárom, napísala ČT24.

Slovensko bojuje so snehom
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: SITA/Tomáš Somr)

Na mieste nehody sneží, hasiči majú problém sa na miesto dostať. Polícia ani hasiči zatiaľ nemajú informácie o zranených. "Situácia je neprehľadná. Kamión zablokoval oba pruhy," uviedol policajný hovorca Pavel Šváb. Ďalšia nehoda na D1 sa stala na 100. kilometri pri Větrnom Jeníkove v oboch smeroch, havarovalo tam približne 30 áut vrátane desiatich kamiónov. Na južnej Morave je v dôsledku sneženia na cestách kalamitný stav.

Sneženie komplikuje dopravu v Nitre

Husté sneženie momentálne komplikuje dopravnú situáciu v Nitre. Viaceré cesty, najmä tie v kopcoch, sú pre autobusy mestskej hromadnej dopravy ťažšie prejazdné. Ako informoval dopravný podnik Arriva Nitra, niektoré spoje liniek 17, 24 a 32 obsluhované kĺbovými autobusmi na sídlisku Klokočina premávajú len po zastávku Mikovíniho a nepokračujú ďalej do kopca v smere na Kmeťovu, resp. Viničky.

Slovensko bojuje so snehom
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: SITA/Tomáš Somr)

Na križovatke ulíc Hlohovecká a Rastislavova sa stala dopravná nehoda, ktorá spôsobuje výrazné meškania na linke 21. „Ostatné linky premávajú v celej trase. Vplyvom nepriaznivého počasia však môže dochádzať k meškaniam alebo ojedinelému vynechaniu spoja,“ upozorňuje dopravný podnik.

Slovensko bojuje so snehom
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: SITA/Tomáš Somr)

Ochromená premávka na R1 pri Zlatých Moravciach

Polícia v Nitrianskom kraji v utorok eviduje od skorého rána viacero škodových udalostí a dopravných nehôd, ktoré sa stali v dôsledku poľadovice. Aktuálne je uzatvorená rýchlostná cesta R1 v smere od Banskej Bystrice do Nitry medzi Čaradicami a Zlatými Moravcami. Dôvodom je dokumentovanie dopravnej nehody vodičky, ktorá nezvládla riadenie a narazila do zvodidiel a tiež ďalších škodových udalostí troch vozidiel, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Nitre Renáta Čuháková. 

MIMORIADNA SITUÁCIA Slovensko v
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: polícia)

Poľadovica na cestách sa počas dnešného dopoludnia podpísala pod 17 dopravných nehôd a ďalších 18 škodových udalostí. Najviac ochromená je plynulosť cestnej premávky na rýchlostnej ceste R1 pri Zlatých Moravciach. „Operační dôstojníci z Operačného strediska KR PZ v Nitre vyzývajú vodičov k opatrnosti, maximálnej obozretnosti a k primeranej rýchlosti vzhľadom na poveternostné podmienky,“ upozornila Čuháková. Podľa jej slov sa počasie nezlepšuje ani počas dňa a pri mínusových teplotách naďalej sneží a fúka.

MIMORIADNA SITUÁCIA Slovensko v
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: polícia)

V okolí Žiaru nad Hronom komplikuje dopravu sneh a poľadovica

Dopravu v okolí Žiaru nad Hronom aktuálne komplikuje neustále sneženie a poľadovica. Problémy spôsobujú aj na rýchlostnej komunikácii, kde sa stalo niekoľko menších nehôd. Riaditeľ okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru vo Zvolene Dušan Hancko uviedol, že dve nehody sa stali krátko pred obedom na rýchlostnej komunikácii R1 neďaleko výjazdu na Banskú Štiavnicu.

Podľa informácií z Operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici, smerovali hasiči aj k ďalšej nehode na R1, do obce Sklené Teplice (okres Žiar nad Hronom), kde skončilo auto v potoku či do Hronského Beňadika (okres Žarnovica), kde sa zrazili dva automobily.

Na poľadovicu v regióne upozorňujú aj meteorológovia. Na svojej internetovej stránke Slovenský hydrometeorologický ústav upozorňuje, že výstraha 1. stupňa pred tvorbou poľadovice trvá do 18.00 h.

 V Trnavskom kraji bolo od rána 37 kolízií v dôsledku poľadovice

Dopravná situácia v Trnavskom kraji sa začala komplikovať v utorok po pol piatej ráno. Do 13. hodiny evidovala polícia v dôsledku poľadovice podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Trnave Martiny Kredatusovej 37 udalostí. Najkritickejšia situácia bola v okresoch Skalica, Senica, Trnava, Piešťany a Hlohovec. Polícia operatívne reaguje na situáciu a kritické úseky hlási cestárom, zároveň apeluje na vodičov, aby jazdili s ohľadom na poveternostné podmienky.

Aktuálne sú zjazdné všetky cesty okrem úseku medzi Trebaticami a Piešťanmi, uzatvoreného v dôsledku dopravnej nehody. O 5.45 h tam došlo ku kolízii medzi autobusom, kamiónom a osobným autom. Vodič na autobuse išiel smerom od obce Trebatice, v smere jazdy dostal v zákrute šmyk, prešiel do protismeru, kde narazil do osobného auta. Vzápätí autobus zachytil zrkadlom aj bok kabíny rumunského ťahača.

"V čase nehody bolo v autobuse približne desať cestujúcich, ktorí sa ale nezranili. Jednorazovo bol ošetrený vodič osobného auta, občan Srbska. Polícia alkohol u vodičov nezistila," informovala krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová. Vodič autobusu, ktorý nehodu zavinil, neprispôsobil rýchlosť poveternostným podmienkam. Za priestupok v doprave mu policajti uložili na mieste blokovú pokutu v zmysle zákona. Škoda na vozidlách bola odhadnutá na 26.500 eur. Dopravná nehoda dvoch autobusov sa stala aj v úseku Ratnovce pri Piešťanoch - Svrbice. Udalosť sa zaobišla bez zranenia a bola riešená ako škodová udalosť.

Slovenskí hasiči v súvislosti s počasím zasahovali už pri takmer 50 nehodách

Slovenskí hasiči v súvislosti s nepriaznivou poveternostnou situáciu zasahovali za posledných päť hodín takmer v 50 prípadoch. Ide najmä o dopravné nehody skoro na celom území, pri desiatkach z nich stále pomáhajú. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). 

Najviac zásahov, 13, zaznamenali doposiaľ v Trnavskom a Nitrianskom kraji. "V Trnavskom kraji zasahujú hasiči najmä v okresoch Senica, Piešťany a Galanta. V Nitrianskom kraji pomáhajú predovšetkým v okresoch Nitra, Zlaté Moravce a Levice," doplnila Farkasová.

V Banskobystrickom kraji zasahujú hasiči pri ôsmich dopravných nehodách, v Košickom kraji pri piatich, v Prešovskom a Žilinskom kraji pri troch. Pokojnejšia situácia je zatiaľ v Bratislavskom a Trenčianskom kraji, kde hasiči vykonali po jednom výjazde. 

Počasie v Trnave

Muž posýpa zasnežený chodník soľou a kamienkami na ulici v Trnave.
Zobraziť galériu (20)
Muž posýpa zasnežený chodník soľou a kamienkami na ulici v Trnave.  (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

Pán zametá sneh zo zasneženého chodníka pred Galériou Jána Koniarka v Trnave
Zobraziť galériu (20)
Pán zametá sneh zo zasneženého chodníka pred Galériou Jána Koniarka v Trnave  (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

Mrazy v Bratislave

MIMORIADNA SITUÁCIA Slovensko v
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: TASR - Štefan Puškáš)

Na snímke centimetrová vrstva ľadu.
Zobraziť galériu (20)
Na snímke centimetrová vrstva ľadu.  (Zdroj: TASR - Štefan Puškáš)

Varovanie pred poľadovicou, snehom a vetrom

Vodiči by si mali v utorok dávať pozor na cestách aj na západnom Slovensku. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred poľadovicou. Výstraha prvého stupňa platí predbežne do 16.00 h pre Bratislavský a Trnavský kraj a tiež niektoré okresy Nitrianskeho a Trenčianskeho kraja.

Na možnú poľadovicu upozorňuje aj Slovenská správa ciest. Tá varuje najmä vodičov v okresoch Trnava, Piešťany, Bratislava, Myjava a Malacky, kde zároveň padá mrznúce mrholenie. "Vzhľadom k tvoreniu sa poľadovice na takmer všetkých cestách v Bratislavskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji žiadame vodičov, aby zvýšili opatrnosť a prispôsobili vedenie vozidiel stavu a povahe vozovky," uvádza webový portál zjazdnost.sk.

Na poľadovicu si treba dávať pozor na horskom priechode Havran, v okolí horského priechodu Besník zasa silný vietor vytvára na vozovke snehové jazyky.

V súčasnosti by však mali byť zjazdné všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty. Povrch vozoviek je zväčša suchý až mokrý. Zjazdné by mali byť tiež cesty I., II. a III. triedy s podobným povrchom ciest. Na strednom a východnom Slovensku ale treba počítať miestami s kašovitým alebo utlačeným snehom, pod Tatrami aj so zľadovateným snehom. Na cestách II/537 Podbanské - Tatranská Polianka, II/538 Tatranská Štrba - Štrbské Pleso a II/539 Mengusovce - Vyšné Hágy je na vozovke miestami zľadovatený sneh do jedného centimetra. Zjazdné sú taktiež horské priechody. 

Meteorológovia varujú aj pre silnejším vetrom. Výstrahy platia pre Bratislavský, Trnavský, Trenčiansky, Žilinský a Prešovský kraj. Silnejšie zafúka aj na horách. Miestami môže vietor dosiahnuť v nárazoch rýchlosť 110 - 135 kilometrov za hodinu. "Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, no predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo," uvádza SHMÚ.

MIMORIADNA SITUÁCIA Slovensko v
Zobraziť galériu (20)
 (Zdroj: SHMÚ)

 

Jazdiť opatrnejšie treba už aj na cestách stredného Slovenska

Výstrahu prvého stupňa pred poľadovicou totiž Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) rozšíril o Žilinský a Banskobystrický kraj. Tá tak momentálne platí pre väčšinu Slovenska, výnimkou je zatiaľ Prešovský a Košický kraj.

Obozretnejší by mali byť vodiči aj pre vytvárajúce sa snehové jazyky a záveje. Tie sa môžu tvoriť na cestách Trnavského, Nitrianskeho, Trenčianskeho, Žilinského a Prešovského kraja. Výstraha prvého stupňa platí predbežne do stredy (17.1.) rána. "Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," uvádza SHMÚ.

Vietor a sneh zatiaľ nekomplikujú situáciu na cestách pod Tatrami

Vietor a sneženie zatiaľ dopravu v okresoch Poprad, Levoča a Kežmarok nekomplikuje, všetky cesty sú bez problémov zjazdné. „Snežiť začalo približne okolo 8. hodiny, v teréne máme všetky naše mechanizmy, ktoré predovšetkým pluhujú sneh z ciest a vykonávajú posyp v rámci všetkých troch okresov," priblížil riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla.

Nesneží intenzívne, napadlo maximálne do dvoch centimetrov snehu, vietor vo vyšších polohách však dosahuje rýchlosť 70 – 80 kilometrov za hodinu, v nižších polohách je slabší. Cestári sa preto predovšetkým snažia eliminovať snehové jazyky a záveje na komunikáciách, ktoré sú na otvorených priestranstvách. „Na horskom prechode Vernár zasahujeme v súčasnosti asi najintenzívnejšie, vo Vysokých Tatrách je to zatiaľ bezproblémové," doplnil Barilla.

Polícia vyzýva na opatrnosť v Banskobystrickom kraji

V Banskobystrickom kraji padá mrznúci dážď a na cestách sa tvorí poľadovica. Polícia upozorňuje, že najhoršia situácia je aktuálne na cestách v okresoch Banská Bystrica, Zvolen a Žiar nad Hronom. Najviac dopravných kolízií je v tomto čase na rýchlostnej ceste R1. 

Keďže mrznúci dážď predstavuje mimoriadnu záťaž z hľadiska pozornosti, ale aj techniky jazdy motorových účastníkov cestnej premávky, polícia vodičom odporúča znížiť rýchlosť jazdy, rozbiehať sa plynule, nepridávať príliš veľa plynu naraz, dodržiavať bezpečnú brzdnú vzdialenosť od vozidla idúceho pred vami a brzdiť a zrýchľovať pozvoľna, aby sa tak minimalizovalo riziko prekĺznutia a šmyku. Informovala o tom Mária Faltániová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. 

Vplyvom sneženia a vetra sa na horách popoludní zvýši lavínová hrozba

V horských oblastiach je zrána na väčšine miest malé lavínové nebezpečenstvo. Snehová pokrývka je všeobecne dobre spevnená a stabilizovaná. Vplyvom prichádzajúceho sneženia a silného vetra sa však situácia bude zhoršovať, popoludní už možno očakávať mierne lavínové nebezpečenstvo.

„Vietor postupne vytvára dosky a snehové vankúše. Na strmých svahoch je možné uvoľnenie lavíny pri veľkom dodatočnom zaťažení,“ upozornil Filip Kyzek zo Strediska lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby (HZS).

Od západu postupujúca tlaková níž spôsobuje značnú zmenu počasia. „Ráno bolo na horách prevažne zamračené, pribúda slabé sneženie, vo všetkých polohách fúkal silný južný vietor,“ vysvetlil Kyzek. Novší suchý sneh má hrúbku do desať centimetrov, podľa HZS je na exponovaných miestach úplne odfúknutý. Sneženie spojené so silným vetrom môže v priebehu dňa vytvárať na záveterne orientovaných svahoch nebezpečné preveje.

Viac o téme: DopravaPoľadovica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu