Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Veľký zvrat! Už o pár hodín k nám vtrhne ruská zima: Mráz a sneh

Slovensko čaká poriadne ochladenie Zobraziť galériu (4)
Slovensko čaká poriadne ochladenie (Zdroj: Thinkcstock.com)

BRATISLAVA - Slovensko zasiahne výrazná zmena teplôt. Po nadpriemerne teplej zime vonku poriadne prituhne. Najintenzívnejšie mrazy budú pretrvávať od nedele a rezko bude aj v prvej polovici nasledujúceho týždňa. Na niektorých miestach Slovenska bude až -10 stupňov Celzia.

Po teplotných januárových maximách, kedy sa teplota vyšplhala až na rekordných 12 stupňov Celzia, sa na Slovensko blíži ľadový front. Od piatka začne na naše územie prúdiť studený vzduch, ktorý bude pretrvávať aj počas nasledujúcich dní.

Slovenský hydrometeorologický ústav informoval, že najchladnejšie počasie bude v období od 14. do 16. januára. Noci budú najchladnejšie. V priebehu dňa sa teplota dostane len tesne nad nulu a to iba v južných oblastiach Slovenska. „Vzduch bude nielen chladný, ale aj suchý a preto bude cez deň väčšinou slnečno a očakávame len minimum zrážok,“ informuje SHMÚ.

SOBOTA

V noci bude oblačno až zamračené. Ojedinele, najmä na severe a východe aj zmenšená oblačnosť. Miestami slabé sneženie alebo dážď so snehom, v južnej polovici západného a stredného Slovenska v polohách do 400 metrov prevažne dážď. Najnižšia nočná teplota 3 až -2 stupne Celzia, na Kysuciach, Orave, Liptove a na severovýchode -4 stupne Celzia. Severovýchodný až východný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h).

Slovensko čaká poriadne ochladenie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk)

Počas dňa bude oblačno až zamračené a miestami slabé sneženie alebo snehové prehánky, na juhozápade v polohách do cca 300 metov aj dážď alebo dážď so snehom. V priebehu dňa ubúdanie zrážok a na strednom a východnom Slovensku miestami zmenšovanie oblačnosti. Najvyššia denná teplota -1 až 4 stupne Celzia, na severe ojedinele chladnejšie. Teplota na horách vo výške 1500 metrov okolo -7 stupňov Celzia. Severovýchodný až východný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h).

Neuveriteľný rozdiel! FOTO Slovensko takto zasiahlo mrazivé peklo, teraz útočia minisukne

NEDEĽA

Jasno až polooblačno, v južnej polovici západného Slovenska spočiatku ešte zamračené a tu v noci miestami slabé sneženie. Najnižšia nočná teplota -7 až -12 stupňov Celzia, na juhu a západe -1 až -6 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota -3 až +2 stupne Celzia. Severovýchodný až východný vietor do 6 m/s (do 20 km/h), cez deň na severe a východe prevažne slabý vietor.

Slovensko čaká poriadne ochladenie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk)

Viac o téme: ZimaPredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu