Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dráma v lietadle z Popradu do Londýna: Zdesenie letušky, tesne pred odletom zasiahol kapitán

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Na popradskom letisku sa odohral incident, kvôli ktorému meškal let. Pasažieri už sedeli v lietadle a boli pripravení, keď v tom jeden z nich zbadal zdesenie na tvári letušky. Na palube pravidelného letu z Popradu musel totiž kapitán spolu s personálom lietadla spacifikovať opitého pasažiera.

Vaše tipy

O incidente nás informoval nespokojný pasažier, ktorý sedel v lietadle pravidelnej linky z Popradu do Londýna. Let bol naplánovaný na štvrť na osem v utorok večer. "Všetci cestujúci boli v lietadle o siedmej, čiže som očakával skorší odlet," začal svoj príbeh Martin, ktorý sedel v prednej časti lietadla. Čoskoro však zbadal na tvári letušky znepokojenie. Čoraz častejšie sa totiž začala obzerať do zadnej časti, peto sa obzrel aj Martin.

Opitý pasažier zdržal let

"Potom, ako som sa obzrel, som zbadal iného člena personálu, ako sa snaží niečo dohovoriť ešte stále sotjacemu pánovi v koženej šiltovke, ktorý bol značne pod vplyvom," opísal situáciu. V tom si Martin spomenul, že daného pasažiera videl v letiskovom bare dávať si dva fernety hneď za sebou. 

"Po asi piatich minútach zbytočného dohovárania sa prišiel člen personálu dopredu a po porade s kapitánom poprosil člena letiskovej ostrahy, aby zavolal políciu, lebo pasažier nespolupracuje a musí byť z lietadla vyvedený." Inak totiž lietadlo neodštartuje. Po príchode polície pasažier zrejme pochopil, že situácia je vážna a bez slova sa nechal eskortovať.


Manželka známeho hokejistu prehovorila o dráme v lietadle: Zásah protiteroristického komanda


Personál sa zachoval profesionálne

Podgurážený muž vyšiel z lietadla v sprievode polície neistým krokom. Von musela ísť aj jeho batožina. "Keďže už bola v priestore lietadla aj s príručnou batožinou, z bezpečnostných dôvodov musel byť každý kus príručnej batožiny v kabíne identifikovaný jej majiteľom," uviedol Martin s tým, že kontrola sa vykonala pre prípad, keby muž opitosť iba hral, chcel tak na palubu lietadla prepašovať výbušninu a potom ostať na letisku. 

Let nakoniec meškal niečo vyše 30 minút. "Osobne hodnotím prístup personálu veľmi profesionálne. Bolo badať istú nervozitu, ale zvládli to bez väčších problémov," dodal pre Topky Martin. Situáciu potvrdil aj hovorca ministerstva vnútra Michal Slivka. "Cestujúci bol vylúčený z prepravy kapitánom lietadla. Podľa neho javil značné príznaky použitia alkoholu. Hraničná polícia, dislokovaná na letisku, však o spoluprácu požiadaná nebola, cestujúci lietadlo opustil dobrovoľne," uviedol hovorca pre Topky.

"Počas vybavenia  letu Poprad - Londýn asistovali pracovníci našej spoločnosti  pri vylúčení cestujúceho z prepravy. O vylúčení z prepravy rozhodol personál dopravcu, nakoľko cestujúci na palube lietadla javil známky nadmerného požitia alkoholu," informoval riaditeľ obchodno-ekonomického úseku letiska v Poprade Ivan Hečko.

Viac o téme: LetiskoLondýnPopradWizzairOpitý pasažier
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu