Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Na trojkráľovú zimu zabudnite! PREDPOVEĎ Na Slovensku sa opäť výrazne oteplí

Cez víkend sa oteplí až na 11 stupňov Celzia Zobraziť galériu (4)
Cez víkend sa oteplí až na 11 stupňov Celzia (Zdroj: predpovede.topky.sk, Thinkstock)

BRATISLAVA – Trojkráľová zima nás minulý rok poriadne potrápila, no tentokrát sa počas sviatočného obdobia nevráti. Podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu sa totiž na našom území výrazne oteplí. V sobotu a v nedeľu najvyššie denné teploty vyskočia až na 11 stupňov Celzia. Dnes by na juhu a západe krajiny mohlo byť dokonca až 12 stupňov.

DNES

V piatok bude oblačno až zamračené, miestami dôjde k zmenšovaniu oblačnosti. Ojedinele sa vyskytne dážď, na horách sneženie. Na Zemplíne sa spočiatku objaví na viacerých miestach dážď so snehom alebo dážď, od výšky cca 500 metrov sneženie. Ojedinele nás potrápi hmla. Najvyššia denná teplota vystúpi na 2 až 7 stupňov Celzia, na západnom Slovensku a miestami aj na juhu stredného Slovenska na 7 až 12 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov sa bude pohybovať okolo -1 stupňa Celzia, popoludní dôjde k otepľovaniu. Fúkať má prevažne južný vietor s rýchlosťou 5 až 25 km/h, v Banskobystrickom a miestami aj v Nitrianskom kraji len slabý, na hrebeňoch Tatier prudký až búrlivý vietor.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk, Thinkstock)

SOBOTA

Má byť zväčša zamračené s nízkou oblačnosťou a hmlisto. Na mnohých miestach treba rátať s mrholením alebo dažďom. Najnižšia nočná teplota klesne na 5 až 0 stupňov Celzia, najvyššia denná dosiahne 4 až 9, na juhozápade okolo 11 stupňov Celzia. Viať bude iba slabý vietor s rýchlosťou do 20 km/h.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk, Thinkstock)

NEDEĽA

Aj v nedeľu si budeme musieť poradiť so zamračenou oblohou a hmlou. Najmä na severe sa vyskytne mrholenie alebo slabý dážď. Najnižšia nočná teplota zostúpi na 7 až 2 stupne Celzia, najvyššia denná to dotiahne na 6 až 11 stupňov Celzia. Slabý premenlivý vietor nás našťastie veľmi nepotrápi.

Predpoveď počasia
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk, Thinkstock)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu