Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Razie na západe Slovenska: Kukláči v dome zastreleného šéfa bankomatovej mafie, susedia v šoku

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Polícia neustále v pozore. Piatkovým zásahom voči dvom členom údajnej bankomatovej mafie, pri ktorom jeden z nich zahynul, sa vyšetrovanie tejto udalosti neskončilo. Sobotný večer priniesol razie na viacerých miestach západného Slovenska.

Podľa informácií TV JOJ včera prebehla veľká razia, ktorá súvisela s incidentom pri obci Opoj neďaleko Trnavy - ako u údajného bossa bankomatovej mafie Jána G. (†42) vo Vinohradoch nad Váhom, rovnako aj u jeho komplica Martina K. v Seredi. 

V okolí domu Jána sa vyskytovali kukláči a operatívci, ktorí mali hľadať veci spojené s tragickou udalosťou. „Miestni v dedine sú po včerajšku (piatku, pozn. red.) v šoku, rozprávať veľmi nechcú, ale so susedom, vraj problém nemali," uviedla televízia v reportáži.

Razie na západe Slovenska:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

Prichytení pri čine

Incident sa udial v noci zo štvrtka na piatok. Polícia na základe oznámenia od občana pristihla dvojicu mužov pri pokuse o krádež auta, tí následne začali utekať. Vodič Ján bol postrelený, pričom guľka ho zasiahla rovno do hlavy. Spolujazdec Martin sa polícii vzdal. Páchateľov identifikovali ako neprávoplatne odsúdených členov bankomatovej mafie. 

„Zbraň bola použitá v súlade so zákonom. Išlo o nutnú obranu. Preverí to inšpekcia," informoval v piatok na tlačovke policajný riaditeľ Tibor Gašpar, ktorý sa tiež nachádzal na mieste činu. Policajti vedeli, že nezasahujú proti amatérom a že išlo o páchateľov s bohatou kriminálnou minulosťou.

Razie na západe Slovenska:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

Razie na západe Slovenska:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: polícia)

Krátko po udalosti sa na mieste činu zjavil muž, ktorý sa strážcom zákona vyhrážal odplatou, aby následne ušiel na motorovom vozidle. Po výzve policajného šéfa sa na polícii prihlásil Matúš Š. (26), ktorý je obvinený z útoku na verejného činiteľa verbálnym spôsobom.

Viac o téme: Opoj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu