Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rezort obrany podporuje duálne vzdelávanie: Študenti repasujú vojenskú techniku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: MO SR)

BRATISLAVA - Študenti zo Súkromnej strednej odbornej školy na Exnárovej ulici v Bratislave majú možnosť podieľať sa v rámci odbornej praxe na údržbe a repasovaní historickej leteckej techniky. Vojenský historický ústav (VHÚ) takýmto spôsobom podporuje duálne vzdelávanie. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Danka Capáková.

„V rámci odbornej praxe robia montážne a demontážne práce, jednoduché opravárenské a údržbárske činnosti, prípadne pomocné práce pri konzervovaní múzejnej vojenskej techniky. Získavajú tak základné praktické zručnosti a teoretické vedomosti potrebné pre ich odborný rast v študijnom odbore mechanik lietadiel,“ vysvetlil riaditeľ Vojenského historického ústavu Miloslav Čaplovič.

Doplnil, že študenti tiež pomáhajú udržiavať a obnovovať zbierkové predmety zo zbierkového fondu Vojenského historického múzea v Piešťanoch, a tým sa podieľajú na zachovávaní kultúrneho dedičstva Slovenskej republiky. „Doteraz pomáhali napríklad pri oprave trupov lietadiel L-410MA a L-410FG, údržbe a príprave interiéru na renováciu vrtuľníka Mi-4A, čistení draka a krídel lietadla MiG-15. Zároveň sa podieľali aj na údržbe a čistení podvozkov, drakov a krídel lietadiel MiG-21, MiG-23, Su-22 a Su-25,“ dodal Čaplovič.

Viac o téme: ŠtudentiVojenská technikaMinisterstvo obranyDuálne vzdelávanieRepasovanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu