Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slovensko ohrozujú nebezpečné počítačové vírusy: Sme na tom horšie ako Česko

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Česko je z pohľadu kybernetických hrozieb jednou z najbezpečnejších krajín na svete. Slovensko je v podstatne horšej situácii, pretože vzhľadom na počet počítačových útokov naopak patrí skôr medzi nebezpečné krajiny. Vyplýva to z analýzy antivírusovej spoločnosti Check Point, ktorú citoval vo štvrtok spravodajský server Novinky.cz.

"Česká republika patrila aj v októbri medzi najbezpečnejšie krajiny, keď sa v Indexe hrozieb druhýkrát za sebou umiestnila na 119. priečke," uviedol Peter Kovalčík, SE Manager v spoločnosti Check Point.  

Podľa neho sa naopak Slovensko posunulo o kúsok medzi nebezpečnejšie krajiny a z 90. miesta poskočilo na 75. pozíciu. Na Slovensku je teda riziko nákazy nejakým škodlivým kódom citeľne vyššie ako v Česku.

Najhoršia situácia je ale v Dominikánskej republike, ktorej patrí v sledovanom období prvenstvo. Medzi päť najnebezpečnejších miest vzhľadom na počet kybernetických útokov patrí tiež India, Čína, USA a Hongkong, píše server Novinky.cz. 

Pri šírení vírusov ide pritom počítačovým pirátom čoraz častejšie o zisk. Do cudzích počítačov sa snažia dostať podvodné aplikácie, s ktorých pomocou môžu získavať virtuálnu menu, ktorú potom vymenia za skutočné peniaze.

Viac o téme: Počítačová bezpečnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu