Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Na Slovensku poriadne prituhlo: PREDPOVEĎ počasia na mrazivé dni

Ilustračné foto Zobraziť galériu (7)
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: TČ )

BRATISLAVA - Aj keď je v kalendári ešte jeseň, na naše územie dorazila zima. Takmer celé Slovensko už má za sebou prvý sneh. Meteorológovia na najbližšie dni predpovedajú ďalšiu nádielku. Teplo sa obliekajte, bude mrazivo.

PONDELOK - Od severozápadu postúpi do našej oblasti oklúzny front spojený s tlakovou nížou so stredom nad Barentsovým morom. V noci bude oblačno až zamračené, miestami prechodne zmenšená oblačnosť. Miestami slabé sneženie. Ráno ojedinele hmla. Najnižšia teplota -1 až -6, v dolinách a kotlinách miestami -7 až -12 stupňov Celzia. Fúkať bude severozápadný až severný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h), postupne bude slabnúť. Na strednom Slovensku slabý vietor. 

Na Slovensku poriadne prituhlo:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

Cez deň bude premenlivá, prevažne veľká oblačnosť a na mnohých miestach sneženie alebo snehové prehánky, na juhozápade do približne 300 m aj dážď so snehom alebo dážď. Dopoludnia ojedinele hmla. Najvyššia denná teplota -4 až +1, na juhozápade do +4 stupne Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -7 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý, na juhozápade Slovenska západný až severozápadný, na juhovýchode južný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h). 

Predpokladané množstvo zrážok: V noci od 2 mm/do 3 cm snehu. Cez deň do 5 mm /do 7 cm snehu.

UTOROK - Medzi tlakovou nížou nad severnou Európou a tlakovou výšou nad západnou  Európou k nám bude od severozápadu prúdiť chladný a vlhký vzduch. Súčasne bude cez strednú Európu postupovať ďalej na východ teplý front.

Na Slovensku poriadne prituhlo:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

Bude polooblačno až oblačno, v priebehu dňa v západnej polovici územia pribúdanie oblačnosti. Miestami, spočiatku v noci v Žilinskom a Prešovskom kraji na viacerých miestach, sneženie alebo snehové prehánky. V polohách do 300 m aj dážď so snehom alebo dážď. Najnižšia nočná teplota 0 až -5, v dolinách a kotlinách miestami -6 až -11 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota 0 až 5 stupňov, na Orave, Liptove a Spiši okolo -2 stupne Celzia. Fúkať bude západný až severozápadný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h).

Na Slovensku poriadne prituhlo:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: SHMU)

STREDA - Od západu bude cez našu oblasť postupovať teplý front spojený s tlakovou  nížou presúvajúcou sa cez Pobaltie ďalej na východ. Za ním k nám začne prúdiť teplejší vzduch. Bude oblačno až zamračené, miestami, najmä na juhozápade, aj zmenšená oblačnosť. V noci miestami, najmä na severe, sneženie alebo dážď so snehom, v nižších polohách na západe postupne väčšinou dážď. Ojedinele tvorba poľadovice. 

Na Slovensku poriadne prituhlo:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

Cez deň zrážky už len ojedinele. Hmlisto. Najnižšia nočná teplota -1 až -6, na západe okolo +1 stupeň Celzia. Najvyššia denná teplota 1 až 6 stupňov Celzia, ojedinele chladnejšie. Fúkať bude prevažne západný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), na východe slabý vietor.

ŠTVRTOK - Medzi rozsiahlou a hlbokou tlakovou nížou nad západnou a severnou Európou a tlakovou výšou nad Stredomorím k nám bude vo vyšších vrstvách ovzdušia prúdiť od západu teplý vzduch.

Na Slovensku poriadne prituhlo:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

Bude zamračené nízkou oblačnosťou a hmlisto. Na horách a miestami aj v nižších polohách jasno až polojasno. Ojedinele mrholenie alebo slabé sneženie. Najnižšia nočná teplota -1 až -5, na miestach so zmenšenou oblačnosťou a snehovou pokrývkou okolo -8 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota -2 až +3 st, pri slnečnom počasí okolo 5 stupňov Celzia.

PIATOK - V rozsiahlej brázde nízkeho tlaku vzduchu zasahujúcej zo severnej Európy až nad centrálne Stredomorie bude cez strednú Európu postupovať ďalej na východ zvlnený studený front. Pred ním k nám bude od juhozápadu naďalej prúdiť vo vyšších vrstvách ovzdušia teplý vzduch. 

Na Slovensku poriadne prituhlo:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: predpovede.sk)

Bude oblačno až zamračené, len ojedinele zmenšená oblačnosť. Miestami dážď alebo mrholenie, vo vyšších polohách sneženie. Veterno. Najnižšia nočná teplota +2 až -4 stupne Celzia. Najvyššia denná teplota 2 až 8 stupňov Celzia, pri zmenšenej oblačnosti ojedinele teplejšie.

Viac o téme: ZimaPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu