Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Prípad Daniela Lipšica a poslanca Gábora Grendela vyšetruje polícia viac ako rok

Gábor Grendel a Daniel Lipšic
Gábor Grendel a Daniel Lipšic (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Polícia zatiaľ neukončila vyšetrovanie v prípade obvineného poslanca Národnej rady (NR) SR Gábora G. (OĽaNO) a exministra vnútra Daniela L. Uviedol to hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

"V predmetnej veci vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru vykonáva procesné úkony po vznesení obvinenia. Dokazovanie nebolo doposiaľ ukončené," povedal Wäldl. Krajská prokuratúra (KP) v Bratislave koncom minulého roka informovala, že zamietla sťažnosti obvinených Daniela L. a Gábora G., ktoré podali voči uzneseniu o vznesení obvinenia v medializovanom prípade možného vyzradenia bankového tajomstva.

Ako informovala KP, policajný vyšetrovateľ 13. októbra 2016 vzniesol obvinenie voči Danielovi L. pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu so zločinom ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva spolupáchateľstvom a taktiež pre prečin poškodzovania cudzích práv a prečin ohovárania.

Gábor G. čelí obvineniu pre zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva spolupáchateľstvom. Podľa uznesenia o vznesení obvinenia mali obaja poskytnúť v apríli 2012 novinárom informácie a listinné doklady v súvislosti s kontrolou v Privatbanke, ktoré mali získať neoprávnene.

Daniel L. mal podľa názoru vyšetrovateľa taktiež ako poslanec NR SR v novembri 2014 vystúpiť s prejavom pred médiami v úmysle poškodiť finančnú skupinu Penta a Jaroslava Haščáka tým, že v súvislosti s predajom CT prístroja mal uviesť nepravdivé údaje. Daniel L. a Gábor G. na brífingu 18. októbra minulého roka okrem iného tvrdili, že za vzneseným obvinením voči nim je snaha kriminalizovať opozíciu.

Viac o téme: Daniel LipšicOĽaNOGábor Grendel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu