Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mladíka poriadne vytočilo cestovanie v bratislavskej električke: To ako si mohla pani dovoliť?!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jozef Vydra )

BRATISLAVA - Cestovanie v bratislavskej mestskej hromadnej doprave je kapitola sama osebe. Rôzni, častokrát nie práve ukáznení cestujúci či nevyhovujúce autobusy, to je každodenná realita obyvateľov hlavného mesta. Pred dvoma týždňami ich vytočila žena, ktorá si v električke dovolila "nehoráznu" vec.

Sedadlá v autobuse či električke sú vzácna komodita, a to najmä počas ranných či poobedňajších špičiek. Ani to však niektorým cestujúcim nebráni v tom, aby na ne položili ruksak či tašku. Jedna pani naň dokonca posadila svojho psíka.

A práve tento moment sa stal tŕňom v oku jedného z pasažierov, ktorý sa oň podelil na facebookovej stránke Tabuľa hanby. "Svoje miesto dnes zaslúžene získava pani, ktorá v preplnenej električke urobila miesto pre svojho psa. Zaujímalo by ma, či mu kúpila aj lístok." Prispievateľ ďalej podotkol, že hoci mu je zviera určite milšie ako nejaký bezdomovec, podobné veci by sa stávať nemali. 

Reakcie na príspevok sú rôzne. Viacerých užívateľov nahnevala údajná arogancia "psíčkarky", ktorá si podľa nich asi myslela, že jej patrí celá električka. "Zase nejaká štanda, ktorá nechápe, že batožina na sedadlo nepatrí. Ešte aj piktogramom je to vyznačené a ľudia na to stále kašlú. Nech za to zavedú pokuty, lebo už je to naozaj neúnosné," myslí si Andrej. Iní zas podotkli, že pokiaľ mal pes cestovný lístok, tak sa vlastne nič nedeje. "Ak pre neho majiteľka zakúpila lístok, tak to bol pasažier ako každý iný," napísala Mária. 

Nás zaujímalo, ako a či vôbec môže v takýchto prípadoch zasiahnuť samotný vodič dopravného prostriedku. Podľa prepravného poriadku môžu byť v MHD prepravované aj živé zvieratá. Konkrétne psy musia mať počas prepravy náhubok a byť na krátkom vodidle. Zviera možno prepravovať aj ako batožinu, a to v prípade, že je umiestnené v uzavretej schránke s nepriepustným dnom. 

 

Viac o téme: BratislavaElektričkaMHD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu