Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Najdrsnejší rozhovor o Pavlovi Ruskovi! VIDEO Nebohý herec Ľubo Gregor odhaľuje jeho tajomstvá

Zobraziť galériu (8)
(Zdroj: STV)

BRATISLAVA - Bezcitný egoista a prípad pre psychiatrov. Toto prehlásil o Pavlovi Ruskovi dnes už nebohý a obľúbený herec Ľubo Gregor. Príbeh niekdajšieho mocného muža a jeho pád na samé dno sleduje takmer celé Slovensko. Práve jeho vzostup a cesta k moci z bezvýznamného človeka prezrádza veľa o jeho povahe.

Rodák z Liptovského Hrádku Pavol Rusko (54) už počas výšky vstúpil do Zväzu socialistickej mládeže. Zaujímavé je z pohľadu posledných dní svedectvo muža, ktorý Pavla Ruska poznal a úzko s ním spolupracoval. Je ním obľúbený herec Ľubo Gregor (73), ktorý zomrel pred rokom.

Chýbala mu rodičovská láska

Podľa vtedajšieho riaditeľa Centra umeleckej tvorby Markízy Ľubomíra Gregora bol Rusko zo slušnej rodiny. Potom sa však vzťahy v rodine zhoršili a Rusko vyrastal s tetami, tvrdí Gregor. "To, že tam je absencia rodinného života, citu a vzťahov, ktoré sa budujú, matka, ktorá sa o neho nestarala, preto nevie, čo je to starať sa o ľudí. On má asociálne motívy, čo v televízii dokazoval," tvrdí o ňom dnes už nebohý Gregor na dokumente dnes už zaniknutej televízie VTV z roku 1999.

Ľubomír Gregor
Zobraziť galériu (8)
Ľubomír Gregor  (Zdroj: TASR)

Bezcitný demagóg

Spomína, ako z televízie vyhodil redaktorku, ktorá bola rozvedená a mala dve detí pre "banálnu blbosť". "Nemilosrdne, bez citu. Hovoril som mu, veď to je matka dvoch detí, ona ich živí. "Nezaujíma", povedal Gregor.

On zabudol odkiaľ vyšiel, kto to bol. A vedome sa toho zbavoval. Vstup do komunistickej strany si podľa Gregora vybral Rusko preto, lebo to bola cesta ľahšieho odporu. Vedel, že ak chce niečo dosiahnuť, musí byť komunista. "Cesta demagógie, táraní, ktoré sme si v Markíze užili, neustáleho presvedčovania, takého hraného úsmevu. Ale čo potom?"

Rusko bol mladý zväzák
Zobraziť galériu (8)
Rusko bol mladý zväzák  (Zdroj: STV)

Nechceli šušlavého redaktora

Do televízie sa dostal cez vzťahy svojho otca. "Chcel byť redaktor v obraze. Tri mesiace s ním skúšali, ale nevyšlo to." Pretože nebol dosť dobrý a "Slovenská televízia nepotrebuje šušlavého a slintavého moderátora," tvrdí Gregor. Keď mu to teda nevyšlo, vďaka otcovým kontaktom z neho spravili ústredného zväzáka. "Ako soplák sa chytil tejto šance. Tam začal vytesňovať ostatných zväzákov. Začal tam byť nepríjemný." Neskôr pôsobil vo vtedajšej STV ako vedúci odboru výskumu programu, vedúci vysielacieho centra, námestník ústredného riaditeľa.

Grgal a zíval

Po prevrate dokonca Rusko zo Slovenskej televízie vyhodil ľudí, ktorí mu pomohli sa dostať k mladým komunistom. "To sú strašné veci. Keď sa na tým človek zamyslí, zistí, že je to veľmi nebezpečný človek. Ja mám o ňom pocit, že je chorý. Keby sa ho chopili psychiatri a psychológovia, prišli by na zaujímavé veci. On je latentný schizofernik. Jeho správanie, kúsanie nechtov, jeho tyky, jeho spontánne grganie a zívanie na top manažmentoch. Áno, na topmanažmentoch grgal, kýchal do ruky, kapesník on nepoznal. Nikto ho to neučil. Hulvátske správanie. S jeho asistentkou narábal ako s handrou. On nosil texasky a bundy a keď prišiel do Markízy, zakázal texasky a bundy," vyhlásil o ňom Gregor.

Na Ruskovej svadbe bol aj predseda HZDS Vladimír Mečiar
Zobraziť galériu (8)
Na Ruskovej svadbe bol aj predseda HZDS Vladimír Mečiar  (Zdroj: STV)

Predavač zápaliek

Po pôsobení v Slovenskej televízii pracoval pre spoločnosť Lottop. Zaujímavé je, že Rusko odpovedal na otázky, čo robil v čase medzi jeho odchodom zo Slovenskej televízie a vytvorením TV Markíza, že predával zápalky. Rusko Gregora poveril získaním licencie pre TV Markíza. Gregor poznal vtedajšieho politika Ivana Gašparoviča 35 rokov. "Gašparovič vždy keď počul meno Rusko, bol alergický," spomína. Turbulentné obdobie v časoch generálneho riaditeľa Markízy pokračovalo. Ale to už je iný príbeh.

Kočner sa zaplietol s Ruskom v kauze Gamatex
Zobraziť galériu (8)
Kočner sa zaplietol s Ruskom v kauze Gamatex  (Zdroj: STV)

Dnes Rusko bude čeliť obžalobe, že si za 20 miliónov slovenských korún objednal vraždu svojej bývalej spoločníčky Sylvie Volzovej. Momentálne je vo väzbe.

Najdrsnejší rozhovor o Pavlovi
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

 

 

Viac o téme: Pavol Rusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu