Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Zabudnite na babie leto: PREDPOVEĎ POČASIA vás totálne schladí, radšej ani nevychádzajte z domu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (8)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Slováci už môžu na babie leto definitívne zabudnúť. Podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu na naše územie prichádza pravá jeseň so všetkým, čo k tomu patrí. Nasledujúce dni zažijeme dážď, hmlu a na mnohých miestach poriadny vetrisko.

PONDELOK

Počasie na Slovensku bude ovplyvňovať zvlnený studený front, spojený s prehĺbujúcou sa tlakovou nížou, ktorá sa bude premiestňovať z oblasti Jadranu nad Balkán. Prevažne zamračené a na väčšine územia dážď, lokálne aj výdatný, najmä vo východnej polovici Slovenska. V polohách nad cca 1400 m sneženie. Ojedinele hmlisto. Od západu slabnutie a miestami aj ustávanie zrážok. Chladno. Najvyššia denná teplota 6 až 11 st., na severe ojedinele aj chladnejšie. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 1 st. Prevažne severný vietor 3 až 10 m/s (10 až 35 km/h), v nárazoch miestami okolo 15 m/s (55 km/h). Na hrebeňoch hôr silný až búrlivý vietor.

Zabudnite na babie leto:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

UTOROK

V noci oblačno až zamračené a miestami dážď alebo prehánky, od výšky 1500 m sneženie. Cez deň zrážky už len ojedinele a postupne prevažne polooblačno. Najnižšia nočná teplota 9 až 4 st. Najvyššia denná teplota 9 až 14, v Žilinskom, Prešovskom kraji a na Horehroní len 3 až 8 st. Prevažne severný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), na juhozápade a východe miestami až okolo 10 m/s (35 km/h) a tu v nárazoch 16 až 22 m/s (60 až 80 km/h).

Zabudnite na babie leto:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

STREDA

Z východnej Európy bude cez našu oblasť až nad západné Stredomorie zasahovať rozsiahla tlaková výš. Súčasne k nám začne od severozápadu prúdiť teplejší vzduch. Prevažne polojasno a len ojedinele slabé zrážky. V nižších polohách ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Najnižšia nočná teplota 4 až -1, v dolinách a kotlinách miestami okolo -3 st. Najvyššia denná teplota 11 až 16, pri celodennej hmle alebo nízkej oblačnosti len 5 až 10 st. Prevažne len slabý, v noci spočiatku ešte miestami severný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/) a v nárazoch okolo 12 m/s (45 km/h).

Zabudnite na babie leto:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

ŠTVRTOK

Nad južnou polovicou Európy sa bude nachádzať tlaková výš. Po jej severnej strane k nám bude od západu prúdiť teplejší vzduch. Polojasno až oblačno. V nižších polohách v noci a dopoludnia miestami hmla alebo nízka oblačnosť, ktorá sa ojedinele udrží po celý deň. Ojedinele mrholenie. Najnižšia nočná teplota 9 až 4, v dolinách a kotlinách miestami okolo 2 st. Najvyššia denná teplota 13 až 18, pri hmle alebo nízkej oblačnosti 7 až 12 st.

Zabudnite na babie leto:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

PIATOK

Polojasno a miestami hmlisto. Postupne od severozápadu zamračené a na viacerých miestach dážď alebo prehánky, na hrebeňoch Tatier sneženie. Najnižšia nočná teplota 9 až 3 st. Najvyššia denná teplota 10 až 16 st.

Zabudnite na babie leto:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Platia viaceré výstrahy

PONDELOK

SHMÚ vydal na pondelok výstrahu druhého stupňa pred dažďom pre Banskobystrický, Košický a Nitriansky kraj, rovnakú výstrahu prvého stupňa pre Trenčiansky, Prešovský a Žilinský kraj. Výstraha prvého stupňa pred vetrom platí pre Banskobystrický, Košický a Prešovský kraj. Výstraha prvého stupňa pred vetrom na horách platí pre Banskobystrický, Prešovský a Žilinský kraj. 

Zabudnite na babie leto:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: thinkstock.com)

UTOROK

V utorok platí výstraha prvého stupňa pred vetrom pre všetky kraje okrem Trenčianskeho a výstraha prvého stupňa pred vetrom na horách platí pre Banskobystrický, Prešovský a Žilinský kraj. 

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu