Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VEĽKÉ VAROVANIE Na východ, sever a do Tatier nejazdite za žiadnu cenu! O pár hodín vypukne kolaps

  Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Roman Hanc)

RUŽOMBEROK - Ak sa dnes popoludní chystáte zo západu na východ alebo z juhu na sever, radšej si svoju cestu premyslite. Aktivisti totiž zablokujú hlavné ťahy. Dôvodom je nespokojnosť s výstavbou diaľnice.

Aktivisti zablokujú priechody pre chodcov v troch úsekoch v okrese Ružomberok. Ide o protestné blokovanie cesty I/18 v obci Rojkov a I/59 v obciach Likavka a Liptovská Osada. Ide o cestu z Ružomberka cez Donovaly a z Ružomberka do Dolného Kubína. Protestná akcia začne dnes o 16-tej hodine. 

VEĽKÉ VAROVANIE Na východ,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: Google maps)

Ružomberčania takto reagujú na nečinnosť Národnej diaľničnej spoločnosti pri výstavbe diaľnice na Liptove. Do protestu sa zapoja obyvatelia obcí na Liptove a mesta Ružomberok. Vyzvali ich prostredníctvom rozhlasu a sociálnych sietí. 

Polícia odporúča vyhnúť sa trase

O blokáde je informovaná polícia, ktorá upozorňuje vodičov a radí, ako sa úseku vyhnúť. "Polícia odporúča motoristom, aby sa v čase od 16.00 do 17.00 hodiny týmto úsekom ciest pokiaľ možno vyhli. Pre tranzitnú dopravu zo západu na východ Slovenska a opačne polícia odporúča využiť cestu cez BB – horský priechod Čertovica – Poprad a zo severu na ju SR cez Dolný Kubín – Kraľovany – Martin – Banskú Bystricu," uviedla hovorkyňa žilinských policajtov Jana Balogová. 

 

Viac o téme: CestaBlokádaRužomberok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu