Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

PRIZNANIE čašníka o tom, čo predal zákazníčke: Krutá slovenská realita, mali by ich vyhodiť!

Nie vždy platíte za to, čo si objednáte Zobraziť galériu (3)
Nie vždy platíte za to, čo si objednáte (Zdroj: youtube/JeffTheLoser)

BRATISLAVA - Človek sa ide najesť do reštaurácie s tým, že si pochutná na dobrom jedle, ktoré navyše nemusí pripravovať sám. Je to akýsi rituál a keď vám spoločnosť robí rodina či priatelia, zvyčajne sa to končí ako príjemne strávený večer. No potom sa dozviete zákulisné informácie z kuchyne a hneď vás prejde chuť túto návštevu si zopakovať.

Každý z nás z času na čas zájde do reštaurácie. Je to jedna z možností, ako stráviť pekné chvíle so svojimi blízkymi a navyše na vás potom doma nečaká hŕba špinavého riadu. Pokiaľ práve nejdete do tretej cenovej, očakávate, že vám pripravia pokrm z čerstvých surovín, že to nie je žiadny polotovar zo supermarketu. 

PRIZNANIE čašníka o tom,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/JeffTheLoser)

Omyl! Na Slovensku bohužiaľ nie je nič výnimočné, keď vám aj v tej sebelepšej reštaurácii "uvaria" jedlo v mikrovlnke. Dokazujú to slová čašníka, ktorý o svojej skúsenosti porozprával na facebookovej stránke Priznania a zážitky čašníkov a kuchárov. Zažil vraj jednu vtipnú príhodu. "Ten pocit, keď si zákazníčka nevie vynachváliť jedlo a ako vidí, že to bolo všetko robené ručne a vy sa len snažíte potlačiť rehot, lebo myslíte na kuchára, ktorý nenávidí svoju prácu, pričom hádže do fritézy ten rybí polotovar a naberá tú bujónovú polievku," píše. 

PRIZNANIE čašníka o tom,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/JeffTheLoser)

Kým dotyčný zamestnanec nemenovanej prevádzky sa na tom zasmial, ostatní užívatelia skôr zaplakali. Je totiž smutné, že zákazník platí vlastne za to, čo si sám môže kúpiť v obchode za pár eur. "No máš sa čím chváliť, kuchára z fleku vyhodiť. Že vám nie je hanba," okomentovala príhodu Žaneta. "Viem, prečo nechodím jesť do reštaurácií," prozaicky skonštatovala Ivana. 

Čašník, ktorý pridal príspevok, očividne nie je jediný, kto zažíva takúto prax na vlastnej koži. "Jedna pani si tiež myslela, že jej varím čerstvý hovädzí guláš a bolo jej divné, že som jej to naservíroval tak skoro, keďže jej to doma trvá dlhšie," napísal Ľuboš, ktorý sa očividne živí ako kuchár a je fanúšikom podobných "kulinárskych" praktík. Nuž, zdá sa, že to je bohužiaľ naozaj krutá slovenská reštauračná realita. 

Viac o téme: ReštauráciaPolotovar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu