Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Emocionálna spoveď bezpečnostného analytika: Zbedačený národ pod Tatrami

Juraj Zábojník Zobraziť galériu (2)
Juraj Zábojník (Zdroj: Archív JZ)

BRATISLAVA - Na situáciu v našej krajine a na problémy, ktoré kvária spoločnosť upozornil bezpečnostný analytik Juraj Zábojník. Vo svojej emotívnej spovedi dokonale vystihol pocity nejedného "obyčajného" Slováka. Stotožníte sa s jeho názorom?

Zábojník sa na sociálnej sieti vyznal z toho, čo mu roky leží na srdci. "Priatelia, viete, čo je naozaj vnútorná sila? Odpustiť vraj človeku, ktorému ani nie je ľúto to, čo vám spôsobil, alebo naďalej spôsobuje..." napísal. 

Vo svojej spovedi položil množstvo rečníckych otázoch, na ktoré neexistuje jednoznačná odpoveď. "Komu má odpustiť tento zbedačený národ v rozkradnutej krajine pod Tatrami, ktorému umierajú unavené ženy – matky detí na cestách vracajúce sa narobené z Rakúska, lebo by tu nevyžili? Komu má odpustiť tento národ, keď predseda kolégia a sudca najvyššieho súdu hovorí o prezidentovi tejto krajiny otvorene ako o daňovom podvodníkovi, klamárovi a úžerníkovi?" pýta sa Zábojník a jeho otázky nemajú konca.

Emocionálna spoveď bezpečnostného analytika:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: foto: fb)

Ďalej chce vedieť, komu majú daňoví poplatníci tejto krajiny odpustiť, keď táto vláda dovolí, aby nejaká právna kancelária zinkasovala takmer 70 mil. eur, z čoho sa vám až rozum zastaví? Komu odpustiť, keď nás chceli okradnúť pri platbách za používanie základných a životu potrebných zdrojov, ako sú voda, elektrina a plyn? Komu máme odpúšťať, keď sa veľké korupčné kauzy týkajúce sa neskutočného okrádania tohto skromného národa nevedia vyšetriť a zodpovední namiesto toho, aby ukázali výsledok, že koľko ľudí sedí vo vyšetrovacej väzbe, rozprávajú nezmysly, ktorým by neuverilo ani malé dieťa? Komu odpustiť, keď sa valia kauzy týkajúce sa rozkrádania eurofondov jedna za druhou a zodpovední za riadenie tohto štátu namiesto toho, aby zasiahli, rozprávajú, ako je najväčšou prednosťou slovenského občana medzi občanmi krajín EU vyžiť mesačne z takej čiastky, z ktorej by sa to určite inému občanovi v Únii v tom tak často spomínanom tvrdom jadre EÚ ani len neprisnilo, nie že ešte podarilo?

Pomôže nám vnútorný mier

Bezpečnostý analytik ale nestráca nádej, verí v lepšiu budúcnosť a spoločnosti radí. "Vnútorný mier v nás samých začína vtedy, keď sa rozhodneme, že nedovolíme inej osobe kontrolovať naše emócie a robiť si s nami, čo chce," vyznáva sa Zábojník a svoju myšlienku uzatvára: "Vždy som hovoril priateľom, že nikdy sa nepozeraj na človeka zvrchu, len vtedy, keď mu pomáhaš vstať. Vždy príde čas, kedy každý dostane to, čo si zaslúži. A ten čas sa blíži priatelia. Ak má zostať Slovensko bezpečné, na čom mne osobne veľmi záleží, tak musí prísť, čo nevidieť. Pekný deň priatelia a nech vás všetko ešte horšie, čo si už ani neviem dobre predstaviť, čo by mohlo byť... obchádza."

Viac o téme: Juraj ZábojníkBezpečnostný analytik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu