Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pacienti sa hádali o televízor, nemocnica zakročila: FOTO Riešenie vyráža dych, minister reaguje

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook)

NITRA - Hádky o televízor v nemocnici? Podľa nitrianskej nemocnice jednoduché riešenie. Zaplatíte si. Toto neštandardné riešenie však vyvolalo veľa negatívnych emócií. Keď sa o netradičnom riešení dozvedelo ministerstvo zdravotníctva, rozhodlo sa konať.

Toto sa len tak nevidí. V jednej nitrianskej nemocnici pacienti museli platiť za to, že pozerali televízor. "Dnes som zažila terapiu šokom. Toto moje oči zočili v Liečebnom ústave v Nitre na Zobore - pľúcne oddelenie. Televízia na izbe pre pacientov za poplatok. Nemám slov," napísala na Facebooku Zuzana.

Pacienti sa hádali o
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Dôvod zavedenia tejto novinky? Podľa nemocnice sa pacienti hádali o ovládač od televízora. A tak muselo vedenie zasiahnuť. Tak im tam firma namontovala automat, do ktorého mali vhadzovať mince.

Pacienti sa hádali o
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Status sa rýchlo rozšíril. Dokonca až tak, že to muselo riešiť ministerstvo zdravotníctva. "Ministerstvo zdravotníctva považuje spôsob spoplatnenia, kedy má pacient, hospitalizovaný v ústavnom zdravotníckom zariadení s vážnymi zdravotnými problémami, vhadzovať mince na to, aby mohol sledovať televízne vysielanie, za nevhodný," hovorí Zuzana Eliášová z tlačového odboru ministerstva.

"Ministerstvo bude žiadať od vedenia nemocnice, aby spoplatnenie sledovania televízneho vysielania prostredníctvom vhadzovania mincí ukončilo," dodala Eliášová.

Viac o téme: NemocnicaTVŠpecializovaná nemocnica Sv. Svorada v Nitre Zobor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu