Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bývalá markizáčka o boji s lovcami konšpirátorov: Zvíťazil zdravý rozum

Oľga Dúbravská
Oľga Dúbravská (Zdroj: Foto: Mária Candráková)

BRATISLAVA - Slovenská edícia portálu www.parlamentnelisty.sk bola vymazaná zo zoznamu stránok so sporným obsahom na webe Konšpirátori.sk. Na tomto serveri by mali byť zobrazené stránky, ktoré šíria materiály šarlatánskeho charakteru, kúzelné preparáty, klamlivé a dezinformačné informácie a konšpiračné teórie.

Zároveň komisia, ktorá hodnotí weby, tento týždeň zaradila Parlamentné listy Sk do zoznamu stránok s overeným obsahom www.konspiratori.sk.

„Je to pre nás dobrá správa, pretože nikdy sme sa nepovažovali za konšpiračné médium, ani za šíriteľov falošných správ“ skonštatovala bývalá markizáčka Oľga Dúbravská, ktorá stojí na čele vydavateľstva od roku 2015. Zároveň potvrdila, že stiahla žalobu proti iniciátorom zoznamu konšpiračných webov. Po tom, čo sa stránka objavila na zozname, neváhala a chcela bojovať proti konšpiračnému označeniu súdnou cestou.

„Podľa môjho názoru išlo o nekalú súťaž, poškodzovalo nám to meno a môžem hovoriť aj o ušlých ziskoch, ale je to za nami a ja sa teším, že aj napriek tomu nám drvivá väčšina politikov a aj našich čitateľov zachovala priazeň. V súčasnosti nevidíme dôvod na trvanie podanej žaloby, keďže sme dosiahli stav, na ktorom sme trvali.“ dodala

Rovnaký názor má aj šéfredaktor portálu, ktorý prišiel do redakcie v júni z Trendu. „Robím v médiách už tri desiatky rokov a takéto veci, ktoré sa dnes moderne nazývajú hoax, alebo fake news, sa stávali vo všetkých redakciách, kde som pôsobil“ Podľa jeho slov portál o politike, ekonomike a spoločnosti aj naďalej ostane otvorený všetkým názorovým prúdom s výnimkou tých, ktoré nie sú v súlade so zákonmi SR. To je aj zámerom  vydavateľa PL.sk. Ten okrem toho presadzuje aj priamu komunikáciu medzi politikmi a ich voličmi v rubrikách Politici voličom a Profily.

Viac o téme: Oľga Dúbravská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu