Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zvrátený oznam na inzertnej stránke: Majiteľ chcel predať mačacie kožušiny!

Na internete sa objavil oznam o predaji mačacích kožušín Zobraziť galériu (2)
Na internete sa objavil oznam o predaji mačacích kožušín (Zdroj: Facebook/Sloboda zvierat)

BRATISLAVA - Sloboda zvierat dostala na Linku proti krutosti podnet, podľa ktorého slovenská stránka s inzerátmi sprostredkovala predaj mačacích kožušín. Oznam medzitým spomedzi ponúk zo svojej stránky zmazali.

Sloboda zvierat upozornila na svojej stránke na Facebooku na oznam, ktorý sa objavil na stránke s inzerátmi. Ľudia tam zvyknú uverejňovať rôzne položky na predaj. Tentokrát sa tam objavil oznam o predaji mačacích kožušín. Tento oznam medzitým stiahli.

Zvrátený oznam na inzertnej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Sloboda zvierat)

"Inzerát medzičasom stiahli. Ak však na takúto inzerciu alebo priamy predaj natrafíte, vedzte, že predaj (a dovoz a vývoz) psích a mačacích kožušín je v EÚ zakázaný od roku 2008, a oznámte to polícii," informovala na svojom Facebooku Sloboda zvierat.

Uviedli aj konkrétne nariadenie, podľa ktorého uvádzanie kožušiny mačiek, psov či podobných výrobkov obsahujúcich takúto kožušinu, ako aj ich dovoz a vývoz je zakázané. Ľudí na internete tento oznam pobúril.

Sloboda zvierat nabáda ľudí, aby inzerenta nahlásili polícii. Vec by sa mala čím skor začať prešetrovať. Keďže bolo v ozname zverejnené aj telefónne číslo, mnohí inzerentovi volali. Okrem mačacích kožušín mal predávať aj kožušiny zo psov. Podľa inzerenta vraj má ísť o dekoratívne prvky.

Viac o téme: InzerátMačacie kožušiny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu