Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rómska dvojica chcela napomôcť kandidátke SaS: Za tisíc eur vraj zabezpečili podpisy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v stredu 6. septembra obžalobu na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) na Valériu K. a Pavla K., obvineným za spolupáchateľstvom spáchaný prečin volebnej korupcie. Dnes o tom informovala hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová.

Dvojica vo februári až marci 2016 kontaktovala na sociálnej sieti Facebook kandidátku politickej strany SaS, do volieb do parlamentu konaných v marci minulého roka, ktorej ponúkli, že vedia zabezpečiť v jej prospech 2000 volebných hlasov oprávnených voličov.

"Išlo o Rómov, za čo si vyžiadali pre seba alebo pre inú právnickú osobu - bližšie nešpecifikovanú cirkev peniaze v sume 1260 eur. Z mobilného telefónneho čísla jej zaslali číslo účtu, na ktoré mala finančné prostriedky poslať. Po tom, čo s nimi poslankyňa prerušila komunikáciu, sa jej prostredníctvom chatu viackrát ozvali, pričom obsahom týchto správ malo byť vyjadrenie sklamania, že im nezaslala sľúbenú finančnú odmenu, hoci oni splnili sľub," objasnila Tökölyová.

Viac o téme: KorupciaProkuratúraRómovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu