Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Spoveď zúfalej Slovenky o prežití smrtiaceho hurikánu: Synova dovolenka sa zmenila na boj o život

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Instagram/Twitter/Richard Branson)

SVÄTÝ MARTIN - Vyčíňanie hurikánu Irma zachytil celý svet. Média informujú o aktuálnom stave a zasiahnutých krajinách. Prírodná katastrofa zasiahla aj karibské ostrovy, medzi ktorými bol aj Svätý Martin. V čase úradovania, na ňom dovolenkoval slovenský pár. O hrôzostrašnom zážitku sa rozhovorila matka mladého muža. Slová, z ktorých mrazí. Pri evakuácii mali prednosť iné národnosti, Slováci museli čakať.

Vaše tipy

Hurikán Irma so sebou zmietol niekoľko krajín a ostrovov. Zanechal za sebou spúšť. Ľudia sa snažia prežiť a spamätať sa. Prírodný živel si žiaľ vyžiadal aj obete. My sme získali autentickú výpoveď matky Tatiany, ktorá prežíva krušné chvíle plné strachu. Jej milovaný syn sa so svojou priateľkou vybral dovolenkovať na jeden zo zasiahnutých ostrovov Svätý Martin. Mladý pár na miesto dorazil minulý týždeň v pondelok. V utorok nastalo peklo, Irma zavítala na ostrov.

Spoveď zúfalej Slovenky o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP/Ricardo Arduengo)

Kvalitné ubytovanie im zachránilo život

Páru sa podľa slov Tatiany podarilo prežiť ničivé vyčíňanie vďaka dobrému apartmánu, v ktorom bol ubytovaný. "Bolo to vraj strašné," prezradila nám Tatiana. Keďže je po spúšti problém s elektrinou a signálom je len veľmi ťažké sa dozvedieť nové informácie. Rodina s mladým párom komunikuje, no obmedzene. Zaľúbenci mali stráviť svoju dovolenku na francúzskej strane ostrova. Namiesto vytúženého oddychu bojujú o život a prepravu z miesta.

Spoveď zúfalej Slovenky o
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Letisko nachádzajúce sa na ostrove je zničené a zatvorené. Muž so svojou priateľkou čakajú od nedele na evakuáciu. Tá podľa opisu matky prebieha takýmto spôsobom: "Prilietavajú tam vojenské lietadlá a postupne evakuujú ľudí. Spojazdnená je len pristávacia dráha." Prvú noc strávili pred letiskom. Vojsko im poskytlo deky, jedlo aj pitie. Aj pri evakuácii vraj platia zvláštne pravidlá. Jednoducho majú prednosť Francúzi, Američania a Holanďania. Zúfalá matka sa snaží získavať informácie aj od konzulky v Haagu, ako sama priznala je veľmi ťažké o tom rozprávať. 

Viac o téme: DovolenkaHurikánSlováciIrma
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu