Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Jakubko sa narodil so zriedkavým ochorením na FOTO: Mamička prosí o pomoc, nádej existuje

Jakubko so svojou mamičkou Zobraziť galériu (3)
Jakubko so svojou mamičkou (Zdroj: Facebook/Andrea Durechova Dazdarevic )

BRATISLAVA – Mladá rodinka bojuje za zdravie svojho milovaného synčeka. Jakubko sa narodil so zriedkavým ochorením, s ktorým si slovenskí lekári, ani iní v blízkom okolí nevedia poradiť. Deväťmesačný chlapček má ale stále nádej. Jeden špecialista sa našiel. Komplikáciou je, že pracuje za veľkou mlákou. Mamička je zúfalá z pohľadu na svojho synčeka a jeho snahu vstať. Teraz prosí o pomoc.

Mamička Andrea zverejnila na sociálnej sieti príspevok týkajúci sa jej synčeka Jakubka. Poskytla v ňom presný popis problému, s ktorým rodina od narodenia chlapčeka bojuje. Jakub sa totiž narodil bez holenných kostí jedného kolena a ešte pár „maličkostí“ k tomu. Tak to opísala Andrea v príspevku.

Jakubko sa narodil so
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Andrea Durechova Dazdarevic )

Lekári sú v koncoch

Rodina sa ale nevzdáva. Riešenie a pomoc hľadali u slovenských, ale aj iných lekárov v blízkom okolí. Nikto si s Jakubkovým problémom nedokáže poradiť. "Je to veľmi zriedkavé, preto s tým majú lekári, dokonca aj v Rakúsku a Nemecku veľmi malú skúsenosť, alebo dokonca žiadnu," prezradila Andrea. Našiel sa však jeden špecialista. Ako to ale býva, bez komplikácií asi v živote nejde nič. Doktor Dror Paley je špecialista z USA, ktorý by Jakubkovi dokázal pomôcť.

Jakubko sa narodil so
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Andrea Durechova Dazdarevic )

Chlapček by mal podstúpiť viacero operácií a rodina by v Amerike musela zostať celý rok. Jakubko má teraz 9 mesiacov a k operácii by malo prísť, keď dovŕši 1,5 roka. Pre mamičku je najhorší pohľad na synčeka, ktorý sa všemožne snaží postaviť na nožičky, no márne. Rodina vie, že bez operácie to ani inak nebude. "Nikdy som si nemyslela, že sa to môže stať aj mne (nám) a že budem odkázaná na pomoc verejnosti. Ale ako sa hovorí, nikdy nehovor nikdy," prezradila Andrea. Človek mieni, Pán Boh mení. Aj v tomto prípade, žiaľ, platí známe porekadlo.

Andrea založila pre malého Jakubka zbierku a prispieť môže každý. "Náš Jakub chce chodiť a potrebuje vašu pomoc," priznala bezradná mamička. 

Viac o téme: PomocChorobaChlapček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu