Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Začiatok školského roka ruinuje rodičov: Vieme koľko miniete a ako dokážete ušetriť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Koniec letných prázdnin sa nenávratne blíži. Deťom sa končí voľno a začínajú študentské povinnosti. Pre rodičov toto obdobie opakovane znamená jedno. Siahnuť do peňaženky, aby svojim ratolestiam zabezpečili všetky potrebné školské pomôcky. My vieme kam sa až suma vyšplhá, ako sa dajú náklady znížiť a časť peňazí ušetriť.

Rodinný rozpočet sa pravidelne na konci letných prázdnin zníži o pár desiatok eur. Za všetkým je kúpa povinných školských potrieb pre školákov. Treba povedať, že ide o nemalú položku či už ide o prváčika alebo staršieho žiaka. "Prvák potrebuje prakticky všetko nové, pri starších žiakoch zase minú rodičia viac na drahšie pomôcky," uviedol Ľuboš Kravárik, generálny riaditeľ Lyoness Slovensko. Pri kúpe najnevyhnutnejších pomôcok môže rodič minúť až 212 eur.

Ako ušetriť?

Prvou možnosťou, ako ušetriť, je použitie opätovné použitie starších pomôcok. Treba však rátať s tým, že aj tieto sa časom opotrebujú a kúpe nových sa teda rodičia nevyhnú. Ďalším spôsobom je zachovať chladnú hlavu a nenechať sa zmanipulovať svojimi deťmi. Tie totiž v mnohých prípadoch požadujú to, čo sa im páči no nepotrebujú to.

Začiatok školského roka ruinuje
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: NEUROPEA)

Začiatok školského roka ruinuje
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: NEUROPEA)

Cenu rodičia vedia znížiť aj pri využívaní rôznych akcií, zliav či vernostných systémoch. Rodičia s ich využitím dokážu dosiahnuť úsporu rádovo v desiatkach eur. "Pri výpredajoch je možné ušetriť časť nákladov, avšak treba si na ne počkať. Hrozí teda, že požadovaný tovar bude vypredaný," vysvetľuje Kravárik. Zaujímavejšie je preto využitie už spomínaných vernostných systémov. Človek sa v tomto prípade nemusí zaťažovať so sledovaním akcií, či čakať na zľavy. Rodičia jednoducho nakúpia to, čo ich školák potrebuje, a vďaka vernostnej karte získa aj zaujímavé výhody.

Začiatok školského roka ruinuje
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: NEUROPEA)

Začiatok školského roka ruinuje
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: NEUROPEA)

Spokojný nebudú iba rodičia a ich peňaženky ale aj dieťa, ktorému nebude nič chýbať. "Ak jednu kartu viete použiť pri kúpe písacích potrieb aj pri kúpe oblečenia v rôznych obchodoch a výhody sa vám kumulujú na jednom mieste, nakúpite tak výhodnejšie bez toho, aby ste museli robiť čokoľvek navyše," zdôrazňuje Kravárik. Bez zbierania bodov či sledovania časového obmedzenia akcie tak dostanete časť peňazí z vašich nákupov späť a ušetríte.

Viac o téme: PrieskumŠkolaŽiaciŠkolské potreby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu