Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Dunaj zažil cvičenie policajtov: Pripravovali sa na prípadný teroristický útok

Cvičenie policajtov na Dunaji Zobraziť galériu (7)
Cvičenie policajtov na Dunaji (Zdroj: TASR)

VIEDEŇ - Za účasti policajných jednotiek osobitého určenia zo Slovenska, ako aj Maďarska, Nemecka, Rakúska a Slovinska sa dnes vo Viedni uskutočnilo medzinárodné protiteroristické cvičenie. Jeho scenár predpokladal, že sa výletnej lode na Dunaji zmocnila v maďarsko-slovenskom pohraničí pätica teroristov. Fingovanú rukojemnícku drámu ukončili policajti v rakúskej metropole.

Na "oslobodení rukojemníkov" z výletnej lode Viking Freya sa dnes podieľalo 80 príslušníkov rakúskej policajnej jednotky osobitého určenia Cobra a ďalších 55 ich kolegov z okolitých krajín. Muži zákona zaútočili na plaviacu sa loď zo štyroch plavidiel, 16 policajti zlanili zo slovenského dopravného vrtuľníka. Situáciu monitorovali aj posádky rakúskeho vrtuľníka s ostreľovačmi a ďalšej slovenskej helikoptéry, informovala tlačová agentúra APA.

Už niekoľko minút po povele zabezpečiť kapitánsky mostík a prehľadaní celkovo 95 kabín plavidla zaznelo hlásenie: Páchatelia zadržaní. Išlo o prvé spoločné cvičenie za účasti rakúskych a zahraničných plavidiel i vrtuľníkov na rakúskom území. Sledovali ho okrem iných aj rakúsky minister vnútra Wolfgang Sobotka či šéf tamojšej diplomacie Sebastian Kurz.

Viac o téme: Polícia DunajProtiteroristické cvičenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu