Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Počasie spustošilo elektrické vedenia: Technici majú na západnom Slovensku plno práce

Poškodený kábel.
Poškodený kábel. (Zdroj: Tip čitateľa - Roman)

BRATISLAVA - Západoslovenská distribučná (ZSD) naďalej pokračuje v odstraňovaní porúch, ktoré spôsobil silný vietor a búrka vo štvrtok (10.8.) večer.

Bez elektrickej energie bolo dnes na obed približne 6000 zákazníkov, prevažne v Bratislave a okolí. Počas búrok v noci nadnes pribudli ďalšie postihnuté miesta. Prostredníctvom sociálnej siete o tom informuje spoločnosť Západoslovenská energetika (ZSE). Dodávka elektriny by mala byť podľa ZSE vo väčšine prípadov obnovená v priebehu dnešného dňa. Počas piatka (11.8.) a v noci sa pracovalo na odstránení porúch na vedeniach vysokého napätia, odstraňovali sa pováľané stromy na vedeniach a opravovali potrhané vodiče. 

"Tieto opravy si vzhľadom na svoj rozsah vyžiadali dlhší čas a súčinnosť viacerých pohotovostných zložiek. Momentálne sa pracuje na odstraňovaní porúch na úrovni nízkeho napätia, čiže sa opravujú konkrétne odberné miesta. V teréne sú všetky dostupné pohotovostné zložky," informuje ZSE. Do najviac postihnutých oblastí boli nasadení pracovníci z ostatných regiónov západného Slovenska.

Informácie o aktuálnom stave odstraňovania porúch sú verejnosti k dispozícii na poruchovej linke ZSD (0800 111 567) alebo na webovej stránke zsdis.sk. Západ Slovenska zasiahli vo štvrtok večer silné búrky. Sprevádzal ich silný vietor, na bratislavskom letisku namerali rýchlosť v nárazoch približne 100 kilometrov za hodinu. Najviac výjazdov mali hasiči v Bratislavskom kraji, kde zasahovali najmenej pri 188 udalostiach. Hasiči odstraňovali najmä spadnuté stromy z ciest a osobných áut. Zasahovali aj pri spadnutých stĺpoch elektrického vedenia, telefónnych stĺpoch či strhnutých strechách.

Viac o téme: ElektrinaPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu