Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Jediné FOTO ženy z Popradu spustilo vlnu pohoršenia "vlastencov": Chcú ju vidieť odhalenú!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook)

POPRAD - Nosenie burkín na slovenských kúpaliskách je dnes čoraz častejšie skloňovanou témou. Kým niektorým vadí nosenie tohto odevu z hľadiska vierovyznania či farby pleti, návštevníci popradského aquaparku mali iný problém. Odev podľa nich nespĺňal hygienické štandardy.

Kvôli narastajúcemu počtu migrantov sa z niektorých Slovákov postupne stávajú čoraz väčší vlastenci. Aj preto sa nahnevaní návštevníci AquaCity Poprad na sociálnej sieti Facebook podelili so svojim zážitkom. "To, čo sme ešte pred nedávnom videli len na fotkách zo západnej Európy, máme už aj v Poprade. Ďakujeme, vy politickí z***i."

Jediné FOTO ženy z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Dôvod hnevu však tkvel niekde úplne inde, než by si mnohí pomysleli. Návštevníci nemali problém ani s farbou pleti, ani s vierovyznaním. Problémom boli hygienické návyky mamičky zahalenej v čiernych plavkách. "Takáto hygiena v čiernych handrách a v 30-stupňových teplotách je určite v poriadku. Zbohom Aquacity, nikdy viac." Problém im robili aj plienky dieťaťa na fotke.

Pod príspevkom sa po zverejnení príspevku spustila lavína reakcií. Napriek jasne uvedenému dôvodu, ľudia videli za fotkou aj rasizmus. "Božemôj, ľudia, normálne mi Vás je ľúto, ako veľmi ste hlúpi. Rozum sa mi nad Vami pozastavuje, aký sme my tupý národ! Je mi z Vás zle, z Vášho rasistického myslenia," napísal Marek. Reakcie na situáciu boli rôzne, no väčšina ľudí ženu bránilo.

Jediné FOTO ženy z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Jediné FOTO ženy z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Aquapark v tom nevidí problém

Pre fičí.sme.sk sa k situácii vyjadrilo aj vedenie aquaparku AquaCity Poprad. "Naša spoločnosť ako prevádzkovateľ služieb v cestovnom ruchu je povinná rešpektovať všetkých ľudí bez ohľadu na vierovyznanie alebo farbu pleti. Je však viac ako nutné, aby všetci naši návštevníci rešpektovali hygienické štandardy. Je povolené kúpať sa len vo vhodnom oblečení, a to buď v plaveckom alebo neoprénovom. Súčasťou plaveckej výbavy detičiek sú aj plavecké plienky, bez ktorých nie je do bazénov možný vstup." 

Aquapark reagoval aj na to, ako je to s nosením burkín v AquaCity Poprad. "AquaCity Poprad navštevujú zákazníci z celého sveta a rôznych národností a vierovyznaní. Náš prevádzkový poriadok a hygienické normy nedovoľujú kúpanie v bazénoch v textilných odevoch. Dovolené je kúpanie v bazénoch v odeve vyhotovenom z materiálov, vhodných do vody (napr. neoprén), nielen z dôvodu hygieny, ale aj z dôvodu bezpečnosti návštevníkov, pretože je nebezpečné kúpanie v textilnom oblečení z dôvodu väčšieho rizika utopenia sa. V minulosti sme mali moslimských návštevníkov, ktorí využili práve kúpanie v neopréne. Burkini je vlastne plavecký odev a je z toho materiálu, takže to dovoľujeme."

V tom, čo má na sebe žena oblečené, preto nevidia žiaden problém. "Okrem toho žena na zverejnenej fotografii má na sebe moslimské kúpacie oblečenie, ktoré spĺňa všetky štandardy."

Čo skutočne znečisťuje

Podľa hygienikov síce chlór dokáže usmrtiť veľa mikroorganizmov už v priebehu niekoľkých minút, ale mnohé dokážu vo vode prežiť aj dni. „Dezinfekčné látky dokážu rozložiť moč, zvyšky stolice, pot, mazové a slizové sekréty z človeka. Čím viac mikroorganizmov a organických látok sa dostane do vody z ľudského tela, tým menšia je účinnosť dezinfekčných látok,“ upozornili.

V bazéne okrem mikroorganizmov zvyknú plávať aj vlasy a zvyšky kozmetických výrobkov. Priemerný človek prehltne počas jednej návštevy bazéna jednu polievkovú lyžicu vody z neho – a to je niekedy viac, ako je potrebné na vznik ochorenia, pripomína ÚVZ SR. Deti dokážu prehltnúť až dva a pol lyžice bazénovej vody.

Viac o téme: BurkinyPopradAquacity
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu