Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kúpaliská v Bratislave reagujú na nadchádzajúce horúčavy: Budú otvorené dlhšie a znížia vstupné

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Martin Palkovič)

BRATISLAVA - Bratislavské mestské kúpaliská budú v nasledujúcich horúcich dňoch otvorené do 20.00 h. Okrem kúpalísk Delfín, Tehelné pole a Rosnička, ktoré majú do 20.00 h v týchto dňoch otvorené v rámci bežných prevádzkových hodín, sa oddnes do 10. augusta o hodinu predlžuje aj prevádzka kúpalísk v Lamači, Rači a Krasňanoch.

"K predĺženiu prevádzkových hodín sme pristúpili vzhľadom na aktuálnu predpoveď Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) a prognóze veľkých horúčav na ďalšie dni," informovala Zuzana Zúbeková z oddelenia marketingu a športu Správy telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ), pod ktorú kúpaliská patria.

V prvej augustovej dekáde STaRZ rovnako znižuje vstupné pre návštevníkov, ktorí sa na kúpaliská vyberú po 16.00 h. "Oddnes do 10. augusta je po 16. h vstupné jedno euro," informovala Zúbeková. Znížená cena vstupného platí aj počas najbližšieho víkendu.

K opatreniam súvisiacim s horúčavou pristúpil aj Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy. Pitný režim pre obyvateľov a návštevníkov metropoly budú dopĺňať tradičné cisterny s pitnou vodou Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS). Tie budú umiestnené na Hlavnom námestí od 11.00 do 17.00 h a na Poštovej ulici medzi 10.00 a 16.00 h. O osvieženie sa však postarajú aj pitné fontánky, ktorých je v meste desať. Sú napr. na Hviezdoslavovom, Hlavnom a Župnom námestí i Námestí SNP, na Panskej ulici alebo v letnej čitárni u Červeného raka. Ďalším z opatrení bratislavskej samosprávy bude podľa hovorkyne hlavného mesta Zuzany Onuferovej častejšie polievanie ciest. "Hlavné mesto zaistí počas dní s teplotou nad 30 stupňov Celzia vo väčšej miere kropenie rozpálených ciest v centre mesta," doplnila Onufer s tým, že sa tým zároveň zníži prašnosť a o niekoľko stupňov sa schladí vozovka i ovzdušie.

Viac o téme: BratislavaKúpaliská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu