Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Slovensko zasiahne vlna horúčav: Vysoké teploty už tento víkend

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

BRATISLAVA - Slovensko zasiahne na prelome júla a augusta vlna horúčav. Veľmi teplo by malo byť už túto nedeľu (30.7.). V sobotu (29.7.) treba ešte počítať s občasnými zrážkami.

"Budúci týždeň (31.7-4.8.) potrápia horúčavy najmä juh územia, teplota vzduchu tam môže dosiahnuť 35 stupňov Celzia," píše Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na facebooku. V chladnejších oblastiach na severe bude maximum okolo 30 stupňov Celzia.

Prehánky a búrky by sa mali vyskytnúť len ojedinele. "Z dnešného pohľadu bude pravdepodobne veľmi teplý ešte aj budúci víkend, aj keď miera istoty takéhoto scenára je už o čosi nižšia, ako pri dňoch pracovného týždňa," dodáva SHMÚ.

Horúčavy predstavujú záťaž pre každý organizmus. Viac sú ohrozené ženy, kolabujú častejšie ako muži. Takisto treba dávať pozor na deti a seniorov. Počas horúčav treba dodržiavať pitný režim. Dospelý človek by mal počas dňa vypiť najmenej tri litre vody, a to v menších dávkach. Vysoké teploty predstavujú aj potenciálne nebezpečenstvo pre tvorbu požiarov.

Viac o téme: LetoPočasieHorúčavyPredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu