Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Juraj Ondrejčák alias Piťo to vzdal: Už nežiada obnovu konania

Juraj Ondrejčák
Juraj Ondrejčák (Zdroj: Foto: topky.sk)

PEZINOK - Údajný šéf skupiny piťovcov Juraj Ondrejčák už nežiada obnovu konania v jeho procese a svoju sťažnosť v tejto veci vzal späť. Vyplýva to z uznesenia Najvyššieho súdu (NS) SR, ktoré zverejnil na svojej internetovej stránke.

Ondrejčák chcel dosiahnuť obnovu konania v jeho veci minulý rok. Pred Špecializovaným trestným súdom (ŠTS) v Pezinku žiadal vypočuť ďalších svedkov a prečítať listinné dôkazy či celé vyšetrovacie spisy, ktoré podľa jeho názoru mohli zmeniť pôvodné rozhodnutie súdu, ktorým ho poslal na 16 rokov za mreže.

ŠTS však jeho návrh v auguste 2016 zamietol, voči tomuto rozhodnutiu podal Ondrejčák sťažnosť, o ktorej v týchto dňoch rozhodoval NS SR.

NS SR v odôvodnení uznesenia skonštatoval, že obhajca Ondrejčáka vzal sťažnosť späť. „Na základe výzvy Najvyššieho súdu odsúdený J. O. písomne oznámil, že so späťvzatím jeho sťažnosti proti uzneseniu súhlasí,“ uviedol v uznesení sudca Peter Paluda.

Juraj Ondrejčák si v súčasnosti odpykáva 16-ročný trest odňatia slobody pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

Niektoré médiá na jar tohto roka informovali, že boss Juraj Ondrejčák mal začať spolupracovať s políciou pri objasňovaní trestnej činnosti.

 

Viac o téme: Juraj OndrejčákPiťo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu