Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poslanci si užívajú prázdniny, ukázali svoje súkromie: Takto ste ich ešte nevideli

Slovenskí politici na dovolenkách Zobraziť galériu (7)
Slovenskí politici na dovolenkách

BRATISLAVA – Dovolenková sezóna je v plnom prúde. Aj naši politici sa rozhodli využiť voľný čas a navštíviť svoje obľúbené destinácie. Väčšina z opýtaných ostane toto leto verná rodnému Slovensku alebo obľúbenému Chorvátsku.

Tento rok rezonuje u mnohých dovolenkárov najmä otázka terorizmu. Naši politici však pri voľbe destinácie nehľadeli na možnú hrozbu teroristického útoku. Napriek tomu si vyberali rodné Slovensko alebo iné bezpečnejšie destinácie, najmä kvôli ich rodinám.

Jana Kiššová, Sloboda a Solidarita

"Chystám sa do Chorvátska, ideme väčšia partia kempovať." Do Chorvátska chodí už roky, pretože sa tam cíti veľmi príjemne. 

Poslanci si užívajú prázdniny,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: archív J. K.)

"Je to mimoriadne aktívna športová dovolenka. Vraciam sa z nej fyzicky zničená, no psychicky výborne zrelaxovaná." Terorizmus voľbu jej obľúbenej destinácie neovplyvnil.

Poslanci si užívajú prázdniny,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: archív J. K.)

Ľuboš Blaha, Smer-SD

"Tento rok ostávame na Slovensku, boli sme v Tatrách a skočíme ešte do Častej." Slovensko je podľa Blahu najkrajším miestom. "Mám ho čoraz radšej – do zahraničia chodím celý rok pracovne, ako predseda eurovýboru. Stále musím cestovať, o to radšej som, že si môžem užiť svoju vlasť aspoň v lete." Do úvahy prichádzalo Chorvátsko, ale kvôli deťom neriskovali dlhú cestu.

Poslanci si užívajú prázdniny,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: archív L. B.)

Blahu však pri voľbe destinácie výrazne ovplyvnila hrozba teroristických útokov. "Doma sa cítime najbezpečnejšie. Keď chodíme k moru, posledné roky bolo našou voľbou Chorvátsko aj kvôli bezpečnosti, Keby išlo len o mňa, šiel by som aj do krajín, kde sú určité riziká. Napokon, nedávno som sa vrátil z Filipín. Pri deťoch však neriskujete nič. Slovensko je bezpečná krajina, čo si v ére terorizmu cení čoraz viac ľudí, vrátane mojej rodiny."

Simona Petrík, nezaradená poslankyňa

Toto leto sa Simona Petrík so svojou rodinou výnimočne nechystá nikam. "Minulý rok sme s našou malou dcérkou boli na dlhšom výlete po Chorvátsku a Slovinsku. Bolo to príjemné, no toto leto sa nám jednoducho nechce. Plánujeme hlavne oddych u mojich rodičov na Liptove. Odtiaľ chystáme malé výlety po stopách slovenských jazier. Chceme absolvovať túru na Kriváň, obísť pár českých zámkov a ísť pozrieť Schönbrunn."

Petríkovej sa nechce ísť veľmi ďaleko od domova. "Aj na Slovensku a v okolitých štátoch je pestrá ponuka aktivít pre rodiny s deťmi." Ani ju v jej voľbe terorizmus neovplyvnil. Napriek tomu radšej ostane doma.

Veronika Remišová, OĽaNO-NOVA

"Chodíme vždy, keď sa dá na hory. Hlavne na Liptov, chystáme sa aj na hrebeňovku Veľkej Fatry, ktorú by sme prvýkrát chceli prejsť aj s malým synom. Nič sa nevyrovná západom a východom slnka nad slovenskými štítmi," povedala nám Veronika Remišová.

Poslanci si užívajú prázdniny,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Archív V. R. )

Okrem toho Remišová dúfa, že aj tento rok sa jej podarí usporiadať so skautmi nočný výstup na Tatranský Kriváň. Keďže sú s manželom odchovancami hôr, každý deň v lese alebo horách je pre nich sviatkom.

Poslanci si užívajú prázdniny,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Archív V. R. )

Terorizmus síce ich výber neovplyvnil, no pripúšťajú, že kvôli deťom sú teraz opatrnejší. "Keď sme nemali deti, chodievali sme so stanom a batohom aj do nie veľmi bezpečných destinácií. S deťmi sme, samozrejme, opatrnejší. No bez ohľadu na terorizmus, leto chceme tráviť na Slovensku."

Poslanci si užívajú prázdniny,
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Archív V. R. )

Martin Poliačik, Sloboda a Solidarita

Martin Poliačik už tradične začal letné dovolenkové obdobie festivalom Pohoda. "Potom ideme s deťmi na výlet po Slovensku, hlavne na východ. Chceme im ukázať aj inú časť domoviny a potom chceme s Hankou stráviť pár dní v Berlíne."

Letné lokality si vyberajú podľa toho, kde chcú niekoho stretnúť, ale aj v kombinácii s pracovnými vecami. "Jeden rok som bol pozvaný prednášať do Rumunska, tak sme to spojili rovno s výletom po zvyšku krajiny."

Pri otázke, či terorizmus ovplyvnil ich výber, odpovedal Poliačik jasne. "Nie. Existujú štatisticky významnejšie riziká. Európa je mimoriadne bezpečné miesto a nevidím dôvod preto nejaké destinácie vylučovať."

Viac o téme: Martin PoliačikJana KiššováĽuboš BlahaSimona PetríkVeronika Remišová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu